За юбилея си! Камен Донев влиза с култов образ

Гениалният актьор се връща в „Армията”

За юбилея си! Камен Донев влиза с култов образ | StandartNews.com

Гениалният Камен Донев се връща в театър „Българска армия“, откъдето започна професионалният му актьорски път. Той ще се превъплъти в култовия образ на Сирано дьо Бержерак в едноименната драма на Едмон Ростан. Постановчик е Стоян Радев, под чиято режисура преди близо 2 десетилетия Камен игра и в „Нора“ от Хенрик Ибсен, съобщи агенция „Монитор”.

Премиерата на „Сирано дьо Бержерак“ е планирана за 15 април, когато Донев ще отбележи личен юбилей - 50-годишнина. Събитието ще бъде и под знака на 70-годишнината на Военния театър, за чието честване все още няма точна дата, тъй като трупата не иска да се празнува при 30% заетост на местата в салона, казват оттам.

 

Днес директорът на театъра - актьорът Мирослав Пашов, даде знак за началото на репетиционния процес на „Сирано“. От екипа гръмнаха шампанско, но уточниха, че репетициите няма да текат в пълен състав, а по сцени, за да не се събират много хора на едно място и да не се нарушават противоепидемичните мерки за социална дистанция.

Освен Камен Донев в спектакъла ще участват Ясен Атанасов като красивия, но глуповат Кристиан дьо Ньовилет, в услуга на чиито любовни трепети Сирано предоставя талантливото си поетично перо, Луизабел Николова като тяхната възлюбена Роксана, Георги Къркеланов като Граф дьо Гиш, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Асен Кобиларов, Ели Колева, както и студенти от театралния колеж „Любен Гройс“. Сценограф е Никола Тороманов, композитор - Славчо Николов, хореограф - Теодора Попова, фехтовка - Камен Иванов.

За последно Камен Донев е поставял на армейската сцена своята пиеса „Кръщене“ преди близо 10 години, но почти всяка седмица играе там своите моноспектакли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай