Вокалът на Prodigy се самоуби след като пребори дрогата /Обновена/

Маюми Каи научи Кийт Флинт да обича спокойствието сред природата, той сложи край на живота си, докато съпругата му бе в Япония

Вокалът на Prodigy се самоуби след като пребори дрогата /Обновена/ | StandartNews.com

"Не мога да повярвам, че казвам това, но нашият брат Кийт е отнел собствения си живот през уикенда. Аз съм шокиран, ядосан и с разбито сърце. Почивай в мир! Твой брат Лиъм".

Това написа във фейсбук страницата на The Prodigy Лиам Хаулет - основател, идеолог и член на британската група The Prodigy, в отговор на въпроси дали информацията за смъртта на Кийт Флинт е фалшива новина.

Вокалът на групата бе открит тази сутрин мъртъв в дома му.

Говорител на полицията в Есекс е потвърдил, че служителите са били извикани в 8,10 часа на адрес в Брук Хил, Норт Енд, където са констатирали смъртта на 49-годишния мъж. Неговите близки са били информирани. Смъртта не се третира като подозрителна и няма да се прави разследване. Смята се, че жената на Кийт, DJ Mayumi Kai, е била в Япония по време на смъртта му пише "Мирър".

Кийт Флинт се прибрал наскоро от турне в Австралия и се готвел за гастрол в САЩ през май, съобщи BBC.

Флинт бе една от най-емблематичните музикални фигури в Обединеното кралство през 90-те години. Той се присъединява към Prodigy през 1990 г. като танцьор, а по-късно става фронтмен заедно с рапъра Maxim. Освен дебюта им от 1992 г., всичките седем албума на групата са номер 1 в Обединеното кралство. Последният албум No Tourists е издаден през ноември 2018 година.

Кийт Флинт е роден през 1969 г. в Брейнтрий, графство Есекс. В училище е пълен отличник, но след това се отказва от учението и се отдава на страстта си към музиката и моторите.

Като дете е имал тежка дислексия, не се е разбирал с баща си и е бил толкова агресивен в училище, че е пращан на психолог.

"Винаги съм имал психични проблеми. Аз съм невероятно самоунищожителен," казва той пред "Таймс".

Покрай моторите се запознава и с Лирой Торнхил - негов приятел, а по-късно и колега в групата.

The Prodigy е основана през 1990 година. Първата песен на Флинт с нея беше Firestarter от 1996 г. Сингълът се задържа три седмици в челната позиция на британската класация.

По време на почти 25-годишната си история Prodigy продават над 25 милиона плочи по целия свят и са носители на множество награди, между които две награди "Брит" и пет на MTV. Номинирани са и за две награди "Грами".

Кийт е признавал публично, че мисли за самоубийство след десетилетие злоупотреба с алкохол и наркотици. "Вземах кока, трева, пиех много. Натопих се като гъба", казва той пред "Таймс".

Признавайки, че си е помислил да се самоубие, добавя: "Но ти трябват топки, за да се самоубиеш. Аз бях страхливец".

По-късно мениджърът на групата Джон Файърс да му помага да се откаже от наркотиците. А Кийт споделя, че музиката е станала новият му наркотик.

"Това е като моето лекарство. Няма нищо по-тъжно от това да гледаш боксьор в тежка категория, който не е във форма и се разбива", казва фронтменът.

От самоунищожителния живот го спасява японката Маюми Кай, която е диджей.

"Бяхме на турне и тя просто влезе в тази стая, в която бяхме. И вие знаете как е, просто не можех да говоря", разказва Флинт.

Бракът с Маюми Кай го кара да се откаже от наркотиците, алкохола и цигарите в полза на спокоен живот.

Когато Кийт не работи, прекарва времето си в джогинг, колоездене или наслаждавайки се на разходки с жена си и шестте си кучета.

"Обичаме да ходим на пикник със сандвичи, да шофираме през зелените алеи. Жена ми обича къщата, кучетата и животните, които имаме около нас, елените и лисицата, които идват и показват главата си през оградата. Много е скучно и много не-рокенрол да се говори за това", казваше Кийт приживе.

Сега феновете му не могат да повярват, че си отиде една легенда, с която е израстнало поколението на 90-те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай