Владо Пенев показва Рим на младоците

Владо Пенев показва Рим на младоците | StandartNews.com

Владимир Пенев влиза в една от любимите си роли на 24 октомври - топактьорът става гид на младоците от "Под прикритие" из прелестите и дебрите на Рим.

Той ще покаже любимите си места на Ивайло Захариев и Явор Бахаров, които през 2013-а разкри и пред Александър Сано. Тримата са сред звездите, които ще блеснат на фестивала на българското седмо изкуство във Вечния град. Ексминистърът на културата традиционно участва в елитния форум, тъй като през последните години почти няма филм или сериал без неговото супер колоритно присъствие. Владо никога не е крил, че е луд по Италия, въпреки че е обиколил кажи-речи целия свят.

Фестът стартира с "Българска рапсодия" - лентата на Иван Ничев, с която искаме да влезем сред претендентите за чуждоезичен "Оскар". На 25 октомври Илия Костов представя съвременната драма "Слънчево", в която участват и трима италиански актьори. Публиката в Дома на киното, който се намира в прочутия парк "Боргезе", ще гледа същия ден "Отчуждение" на Милко Лазаров и "Гласът, който моли Бога за България". Документалистиката на Росен Елезов е посветена на гения Борис Христов. Най-великият ни бас на всички времена, който приключва земния си път в Рим, е сред най-уважаваните артисти в Италия. Историята обаче разкрива неговата фанатична любов към родината му. На 26 октомври БНТ, която е партньор на Българския културен институт в организацията на събитието, върти последните засега епизоди на сагите "Под прикритие" и "Четвърта власт". Финалът на феста е с "Живи легенди" на Ники Илиев - овациите приемат Орлин Павлов и Любомир Ковачев.

Жана Яковлева, шеф на културния ни институт във Вечния град, по традиция е поканила колеги от местния елит. Микеле Плачидо, който всяка година е сред специалните гости в Дома на киното, сега ще се поклони и заради отличната си роля в "Живи легенди".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай