Вергов стана супер стрелец заради Отдел Издирване

Всички актьори в новия сериал са минали през обучение за стрелба с огнестрелно оръжие

Вергов стана супер стрелец заради Отдел Издирване | StandartNews.com

Криминалният сериал "Отдел Издирване" започва на 26 февруари от 21:00 часа по Нова. Броени дни преди старта две от главните действащи лица на терена разкриха малко повече са връзките между героите и изграждането на сюжетната линия.

"Факторите, които правят подобен телевизионен или филмов продукт успешен, са добър сценарий, добри актьори, а ако има и добър режисьор – нещата ще се получат. Тази комбинацията, която се случи по повод сериала "Отдел Издирване", е сред най-добрите", каза режисьорът Виктор Божинов в ефир.

Всичко е свързано с работата на полицаите от "Отдела", които се занимават не само с изчезнали хора, но и с издирването на престъпници, които са замесени в определен вид престъпления.

"Сюжетът е конструиран на базата на действителни случаи и истории с необходимата доза художествена интерпретация. В работата по сериала помагаха много сериозни професионалисти – истински издирвачи и психолози. Те бяха с нас и при изграждането на образите", допълва Божинов.

"Аз играя старши инспектор Валери Русев. Шеф на "Отдела" е героят на Юлиан Вергов, който се казва Камен Петков, а иначе съм комбина с Елена Телбис – тя е моят партньор в работата. Имаме и ИТ специалист, който помага за част от работата, която е много далечна за моя герой. Сюжетът е много заплетен. Има различен тип издирвания, с които се занимаваме – търсим както изчезнали, така и хора, които да ни помогнат в достигането до информация", разказва Христо Петков.

Всички актьори, които участват в "Отдел Издирване", са минали обучение за стрелба с огнестрелно оръжие. Петков признава, че въпреки опита му в криминални продукции, е научил много от консултанта на сериала, който е обучил актьорите как да са достоверни дори при влизането си с насочено оръжие в различни пространства.

"Хората, на които това им е работата, живеят с всички правила и своя опит. Всички ние се опитахме да изглеждаме адекватни в ситуациите, в които бяхме поставени. Влязохме за малко в кожата на професионалистите, които горят в тази работа – това беше сложно, но мисля, че се получи", допълва актьорът.

Историята в сериала е вдъхновена от действителни случаи, които драматургично са променени. Мотивацията, която задвижва героите, е взета едно към едно от живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай