Васил Найденов се пенсионира, ще пее ли?

Сагата с изчезналите документи приключи

Васил Найденов се пенсионира, ще пее ли? | StandartNews.com

 

Васил Найденов съвсем скоро ще трябва да черпи за пенсия, пише HotArena.

След като години наред естрадният певец беше в графата на ощетените от държавата и страдаше, че не може да се пенсионира заради изчезналите навремето документи от "Концертна дирекция", сагата най-после е разрешена. Освен Васил и други негови колеги ще могат да получат пенсионното си възнаграждение без перипетии и ходене по мъките благодарение на министъра на културата Боил Банов.

Самият Найденов се похвали, че документите му вече са били отнесени в НОИ и се обработвали, но темата за несправедливостта около прословутото му пенсиониране все още го гложди. "Някои журналисти обясняваха, че ние не плащаме данъци, което е гадно и обидно. Не е вярно, че ние не плащаме данъци, създава се погрешно впечатление. Оказа се, че по времето на социализма сме плащали близо 60% данък, което е доста.

Един е бил през 1979 година, друг е бил през 1981 г. Наред с обичайните данъци е имало и такъв за съюз "Музикални дейци", а ние не сме били негови членове, плащал съм и егренски данък. Винаки съм работил с групи музиканти и се получаваше така, че на 35-ия концерт получавах по-малко пари от моите осветители, озвучители, носачи.

Особено през последните години на обединение Музика беше станало много драстично. От тази гледна точка министърът постъпи лоялно, извини се и ни покани на среща. Цялата документация най-накрая е отишла в НОИ, а тя се движеше толкова години и беше в небитието, никой не можеше да разбере какво се случва. Много колеги не дочакаха и починаха", споделя звездата.

"Имахме колеги, които даже нямаха пари да се изхранват. Много тъжна работа. И изведнъж тези хора, които са работили, имат семейства, се оказва, че на документи им липсват едни 30 години от живота и не могат да получават пенсия.", допълва Кеца. Той е категоричен, че едва ли ще забогатее от пенсията, но поне ще я има, пише Ретро.

За радост на феновете му, излизането в пенсия не означава край на кариерата му.     

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай