Събота,

Валди Тотев събира пенсия за Пол Маккартни

От: Агенция Стандарт -
368
Валди Тотев събира пенсия за Пол Маккартни
A
A
A

Фото БНТ

Легендата от "Щурците" Валди Тотев се включи в разговора за песниите на звездите от "Златният Орфей". Споделя, че е радостен, че ще има увеличение на парите за някои музикални творци, но той явно не е заслужил да е сред тях и трябва да преживява с едва 255 лева на месец.

Ето какво пише Валди Тотев на стената си във фейсбук:

"По повод евентуалното увеличение на пенсиите на музиканти, на които трудовият стаж е затрит, дължа да отбележа, не поради пожар в счетоводството на ДО „Музика“ на ул. „Аксаков“ в София, а заради безобразния мързел и безотговорност на служители от същата организация, чета коментарии на „трудещи се“, изпълнени с безгранична злоба, омраза и злорадство.

Мога да говоря само за себе си, това е моята „стена“.

Самоосигурявах се без прекъсване върху две минимални заплати от 01.06.1992 до 01.11.2018 г .

Това прави 26 години и 5 месеца. С едногодишни трудови договори съм работил към „Концертна дирекция“ с „Щурците“ от началото на 1977 до края на 1987 г., но грубо 8 години и половина. (От този период ми липсват около 30 месеца трудов стаж.) От работата ми в Норвегия всичко е налице. Документацията дойде по-бързо, отколкото от София до Русе – три години трудов стаж, който се зачита тук. Имам 13 месеца в ДСО „Рила“, където свирихме с „Фактор“ на щат. Открих само три месеца от „Импресарска дирекция“. Плюс две години войнишка служба.

Можете ли да смятате? Опитайте. Аз ги изкарах 41 години и 3 месеца осигуряване. Резултатът е 255 лв. пенсия.

Но да не се оплакваме. Попитах Пол Маккартни. Завалията нямал никаква, та съм решил да му заделям от моята. Знам, че и други колеги ще помогнат. Все пак пяхме му песните десетилетия, без да му платим и лев авторски".


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com