Четвъртък,

Ученици на Ламбо сбъдват последното му желание

От: Агенция Стандарт -
1027
Ученици на Ламбо сбъдват последното му желание
A
A
A

Театър ще носи името на големия Стефан Данаилов. Обещанието за това даде най-известният и най-успешен продуцент в момента Кирил Кирилов.

"За 80-ата годишнина от рождението на Стефан Данаилов, който е наш учител, ще направим театър на негово име. Това е мое лично обещание към него, когато още беше жив, такова беше последното му желание и аз ще го направя!", заяви той пред столичен ежедневник.

Кирилов вече работи по проекта за частна трупа на името на Мастера. Идеята се родила малко преди кончината на великия актьор.

"Стефан Данаилов мечтаеше за такова нещо, но нямаше възможността да го реализира, защото земният му път приключи. Двамата с колегата Павел Иванов вече сме намерили помещение за театъра - сградата ще е на ул. "Г. С. Раковски", а местата са 450. Проектът ще се реализира с личните ни частни инвестиции, както и с помощта на фондове. В момента сключваме договори и с различни капиталовложители, а търсим и още такива", разказа Кирилов.

Той обясни, че в театъра ще участват освен учениците на Ламбо от всички випуски и такива, които са любими на българите и искат да играят на сцената различни и интересни текстове.

"Още докато беше жив, Стефан Данаилов разказваше какви пиеси си мечтае да се осъществят на тази сцена, тъй като обичаше учениците като свои деца и искаше те да продължават да са така обединени, както докато са били негови студенти. Името на театъра ще е като жест към него, благодарност за това, което е направил за всички ни", каза още Кирилов.

"Когато завърших в класа на Стефан Данаилов, той ми помогна изключително много. В Народния театър не попадат случайни хора, а той гарантира за мен. Вратите бързо ми се отвориха след гаранцията, която даде за мен, застъпи се. А това, че той помагаше на младите, говори много за мащаба му като личност. Съветите, които съм получавал, са много, няма как да ги забравя. Помня един от най-важните - да не се взимам никога много насериозно и да не влизам в излишни критики към себе си и хората, които ме заобикалят. Тези неща ти губят време, което може да се използва за работа, казваше Мастера. И друго, което ми беше важно за работата - посъветва ме да приемам бързо нови ангажименти, защото по този начин трупам опит", споделя Павел Иванов - актьорът, когото наричат младия Стефан Данаилон.

"Да ме сравняват с него е изключително приятно, но няма как да се роди втори Ламбо. Освен че беше велик, той допринесе животът на хората в културата и други сфери да бъде по-добър. Пътят му промени съдбите на стотици хиляди българи", сподели още Иванов.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички