Ученик на Ламбо разкрива тайни от миналото

Павел Иванов завършва в последния клас на Стефан Данаилов

Ученик на Ламбо разкрива тайни от миналото | StandartNews.com

Павел Иванов и продуцентът му Кирил Кирилов гостуваха в "Преди обед" на Кадиев и Деси Стоянова

Актьорът от Народния театър Павел Иванов, който преди дни получи отличието на "Стандарт" за млада надежда на БГ сцената,  разказа любопитни детайли от студентските си години в НАТФИЗ, където завърши в последния клас на Стефан Данаилов. Още на първата им среща на изпитите, бъдещият студент и Ламбо усетили специална връзка помежду си. 

"В момента, в който се запознахме, стана ясно, че ще се разбираме бързо и точно, с конкретика, без особени препятствия помежду ни. Неизброими са огромните жестове на внимание от негова страна. Спомням си, веднъж, понеже разбра, че водя класа ни на диво къмпингуване, ме изпрати да взема най-скъпата и най-хубава палатка, за да има къде да спят момичетата. Пращахме му снимки след това, а палатката се използва и до ден-днешен", сподели Павел в ефира на bTV.

"Той е личността, която е гарантирала за мен и за моето бъдеще в Народния театър. Защото без неговата проверка за това ставам или не, е абсолютно невъзможно да попаднеш там. Няма да забравя, че ме помоли да не се взимам насериозно, да не се цензурирам, да не подбирам много и да не се хвърлям много-много да се вманиачавам, рано ми е на тия години - по-нататък, когато имам нужния опит, но за него ще говоря след 20 години, например", добави Иванов.

Той е плътно до Мастера до последно, партнира му в прощалния за Данаилов спектакъл "Актрисата".

"Когато започнахме репетициите, той не се чувствеше добре физически. Но за два месеца се вдигна -  настроението му, целият светна, искаше да се занимаваме постоянно с репетиции - предимно у тях, където това беше най-удобно да се случва", спомни си за своя учител Ламбо, когото Аня Пенчева нарекла "Новия Стефан Данаилов" още на първата им репетиция в Народния театър.

Следващата роля на Павел Иванов е в сериала на bTV "Татковци".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай