Тъжно. Отиде си звезда от култов филм

След дълга битка с рака

Тъжно. Отиде си звезда от култов филм | StandartNews.com

Звездата от "Челюсти 2" Марк Гилпин почина на 56-годишна възраст след дълга битка с рака. Сестрата на обичания актьор, актрисата от "Фрейзър" Пери Гилпин, съобщи за трагичната му кончина според The Hollywood Reporter.

Актьорът е починал в Далас, Тексас, след като се е борил с глиобластома - бързоразвиващ се и агресивен мозъчен тумор, информира "Вести". Още през май 2022 г. беше създадена кампания за набиране на средства в помощ на актьора, докато Марк продължаваше борбата си.

През май 2022 г. е установено, че Марк има два тумора в мозъка си, единият от които е в централната част, което означава, че не може да бъде отстранен по хирургичен път поради местоположението.

С любовта на своите приятели, семейство и фенове Марк беше решен да се изправи срещу тази битка с храброст и достойнство, а на страницата му в GoFundMe стотици фенове споделиха послания за надежда с актьора, преди тъжната му кончина на 56 години.

Докато семейството на Марк вече се справяше с мъката от рака по време на борбата му, те също така се опитваха всячески да се справят с трудните си финансови проблеми, тъй като на страницата на кампанията му бяха описани подробно борбите на семейството.

Марк играе по-малкия син на полицейския началник Мартин Броуди на Рой Шайдер в "Челюсти 2" през 1978 г. След като отговаря на покана за кастинг, младият талант, побеждава стотици други момчета, за да бъде нает като Шон Броуди в продължението на блокбастъра "Челюсти", който е режисиран от Стивън Спилбърг. Той е на 11 години, когато филмът излиза по кината.

След като работи в сериалите Silver Spoons на NBC и China Beach на ABC и във филма She's Out of Control от 1989 г., Гилпин напуска актьорския свят и става софтуерен инженер. Марк работи за стартираща компания и за друга фирма, където печели няколко софтуерни патента, казва семейството му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай