Топ сериалите на 2021

Вижте ги!

Топ сериалите на 2021 | StandartNews.com

Едва ли доскоро някой си е представял, че стрийминг платформите за сериали и филми ще бъдат новият дом на най-успешните и хитови заглавия през изминаваща вече 2021-а. Неочакавно, но днес е факт. След първоначалния трус, предизвикан от пандемията, индустрията започна да работи отново на същите високи обороти, пише ladyzone.bg. Тази година имахме възможността да се насладим на множество телевизионни хитове – от романтични комедии до криминални драми. Важно е да се отбележи, че и критиците, неодобряващи в началото продукцията на Netflix, Hulu, HBO и много други, днес признават качеството на техните заглавия, които биват наредени рамо до рамо със сериали на компании с дългогодишни традиции.

Определение като „мегахит“ е малко, що се отнася до „Игра на калмари“ – тази продукция е културен феномен. И без абсолютно никакво съмнение - най-успешният сериал на 2021-а. Южнокорейската история направи своята премиера на 17-и септември и за отрицателно време постави редица рекорди, превръщайки се в най-гледаната продукция на стриймнг платформата Netflix. „Игра на калмари“ отбеляза над 1 милиард и 500 хиляди часа стрийминг за първите 4 седмици. С други думи казано, човечеството е прекарало 182 хиляди години в гледане на психотрилъра. А след него се нареждат отново две собствени продукции на платформата – „Bridgerton“ на Шонда Раймс и испанския мегахит „Money Heist” със съответно 625 и 619 милиона часа стрийминг.

Създателят на „Игра на калмари“ Хуанг Донг-Хюк години наред опитва да намери финансиране от различни компании за сценария си. Днес е сигурно, че всички те съжаляват дълбоко за отказа си. Втори сезон на историята, поставяща теми като икономичеческо наравенство, капитализъм, приятелство и предавателство, е почти сигурен. Създателят на „Игра на калмари“ е в активни преговори с Netflix и за съвместна работа по други предстоящи филми и сериали. 

Любимата на милиони хора сага „Money Heist“ официално приключи в началото на този месец, след като премиера направиха и последните й пет епизода. Историята за Професора и неговата банда от крадци, организиращи най-големите обири в световната история, предизвика истински фурор по целия свят през последните няколко години и доказа, че не само Холивуд може да прави качествени продукции. На пръв поглед обикновена история за група престъпници, нямащи какво повече да губят, в комбинация със страхотната актьорска игра, създава силна емоционална обвързаност със зрителите, които се потапят изцяло в света на героите.

Първите два сезона започват своето излъчване по испанската телевизия Antena 3 през 2017-а, но без особен успех. След това продукцията бива продадена за разпространение на Netflix и постига невиждан до този момент фурор. Така платформата убеждава създателят Алекс Пина и екипа му да продължат епизодите, но поне с двойно по-висок бюджет. Феновете очакват и южнокорейската версия на „Money Heist“, както и спин-оф продължението с главен герой Андрес Де Фонойоса, по-известен като Берлин. 

„Приятели: Завръщането“ е специалният подарък на 2021-ва за милионите фенове на едноименния сериал. Двучасовото издание на HBO с водещ Джеймс Кордън събра на един екран Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат ЛеБланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър заедно с продуценти, сценаристи, фенове и много гост-звезди. Емоционалният епизод върна в миналото целия екип и всички фенове, припомняйки най-ярките моменти от епизодите на „Приятели“, както и ексклузивно съдържание зад кадър. 

„Просто ей така…“ е дългоочакваното продължение на хитовия сериал „Сексът и градът“, което замени отменения трети филм към поредицата. Подготовката за продължението започва през декември 2020-а, а снимките протичат от юли до декември тази година. Първите два епизода, които вече направиха своята премиера, предизвикаха истински фурор и преобърнаха света на феновете с неочаквани обрати. 

„Only Murders in The Building“ e завръщането на малкия екран на майсторите на комедията Стийв Мартин и Мартин Шорт, но този път в компанията на талантливата Селена Гомес. С голяма доза сарказъм, мистериозни убийства и неочаквани обрати, продуцентите и сценаристите на шоуто успяват да превърнат нашумелите подкаст поредици в истински телевизионен хит.

Комедията бързо се превръща в най-успешната собствена продукция на американската стрийминг платформа Hulu. Получава и три номинации за награда „Златен глобус“, чието връчване се очаква в началото на 9 януари догодина. В момента в Ню Йорк протичат снимките на втория сезон на комедийния хит, а премиерата на новите епизоди се очаква през лятото на сладващата година. 

HBO MAX подготви и завръщането на Хари Потър по случай 20-ата годишнина от първия филм за младия магьосник. „20 години Хари Потър: Завръщане в Хогуортс“ вече има своя първи трейлър, а премиерата ще се състои буквално след дни – на Нова година в стриймнг платформата. Краткият промоционален откъс показва Даниел Радклиф, Рупърт Глинт и Ема Уотсън, заедно с хора от екипа на филмовата поредица, които ще си припомнят най-ярките спомени и ще разкрият дълго пазени зад кадър тайни.

Сред най-успешните и завладяващи сериали на 2021 г., които в никакъв случай не бива да изпускате, са отново продукции на HBO – втори сезон на „Succession“ и „The White Lotus“. В световните класации своето място намират и вторият сезон на сериала на Hulu „The Great“, както и британския хит „It’s a Sin“. А ние, както и всички меломани по света, тръпнем в очакване какво ни е подготвила новата 2022-а за малкия и големия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай