Събота,

Тео Ушев: Любо Нейков ме замъкна в болницата

От: Агенция Стандарт -
3637
Тео Ушев: Любо Нейков ме замъкна в болницата
A
A
A

Имах много тежка година, имунната ми система отслабна и затова лесно хванах ковид. За щастие ваксините ми помогнаха и стане малкия дявол. Това разказа по БНТ режисьорът Тео Ушев, който прекара ковид около празниците.

Той е с две ваксини от средата на годината. „Направих джогинг 8 километра от Созопол. Следващият ден си сложих бустерна доза и се получи малшанс – лошо стечение на обстоятелствата“, казва той. 

Първите 3 дни бил с 39 градуса развил пневмония. „Тогава се виждат приятелите, които помагат. Това са Любо Нейков и Стефания Кочева, които ме измъкнаха от къщи и ме заведоха в болницата. Ако се бях забавил, може би нещата щяха да са по-зле“, каза Ушев.

В болницата започнал да рисува акварели. Ставал рано, чакал да светне Витоша и рисувал. „Един ден седнах и опитах да нарисувам очите на всички лекари. Надявам се като ги видя на улицата да мога да ги позная по очите. В болницата не може да си представите разликата в очите на хора, които са ваксинирани и такива, което не са. Едните знаят, че шансът им да оживеят е много голям, а другите, че са останали в ръцете на Всевишния“, каза Тео Ушев. 

Режисьорът признава, че не разбира войната между ваксъри и антиваксъри. 

„Хората са се озлобили толкова много, че всеки, който тръгне в едната посока става обект на атака. Образованието в България, което бе толкова съсипано, има цели поколения, които са неуки, функционалната неграмотност е голяма. Като чета форумите на антиваксъри разбирам, че те не четат, че не знаят езика си дори. Това е отчайваща средновековна изостаналост. А тогава хората са казали, че човек може да се приравни на бог, изкарали са книгите на Аристотел и са решили да преборят чумата“, разказа той.

Първият му игрален филм „Дистопия“ ще има премиера през 2022. Тези дни трябваше да го завършвам – отложи се. Надява се през септември октомври да има премиера в България, Франция и Канада.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com