Теди Москов: Щуротията е полезна

Не когато строиш мостове и магистрали, но в артистизма лудостта помага, заяви режисьорът

Теди Москов: Щуротията е полезна | StandartNews.com

"Щуротията е полезна. Не когато строиш мостове и магистрали, но в артистизма лудостта помага", сподели Теди Москов. Най-новата му постановка "Шекспирин по време на пандемия" отбеляза своята премиера в Малък градски театър "Зад канала". В ефира на Нова режисьорът сподели защо е избрал точно това име.

"Шекспирин" напомня на едно лекарство. То трябва уж да ни лекува душевно и да ни даде някаква духовна опора в тая криза. Лекарството не действа зле, само не трябва да се взима на гладно. Шекспиринът може да се взима на гладно, хора могат да дойдат да го гледам на празен стомах. Надявам се представлението да забавлява публиката", коментира Москов.

"Съвременното общество се сгромолясва духовно, тъй като незнанието на поколението, което идва след следващото след мен, е просто потресаващо. Някои хора не знаят кой е Хитлер, кой е Чарли Чаплин - те си приличат, затова ги давам за пример. Това означава, че те не знаят какво е било, от какво трябва да се пазят или към какво да се стремят. Както вече съм казвал, това е заради тъпите им телефончета, защото всичко е в тях - и паметта, и образованието, и ориентирите... Те ще забравят как да се приберат, защото джипиесът им казва как да стигнат до вкъщи. Ще мине един астероид, ще удари спътниците, ще спре интернета и човечеството ще загине", категоричен е режисьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай