Теди Москов: Плуваме в гаден цинизъм

Живеем във фиктивна държава, не знаем кой кой е, казва режисьорът

Теди Москов: Плуваме в гаден цинизъм | StandartNews.com

„Живеем във фиктивна държава. Общество без лустрация е измислено. Ние все още не знаем кой кой е. Дали тези, които се плюят през деня, вечер не пият заедно и не се радват на една и съща  стрийптизьорка“, каза Теди Москов по Би Ти Ви.

„Плуваме в гаден цинизъм, вината у нас винаги е размита“, категоричен е маестрото на абсурда, който изказа съболезнованията си за родителите на убитото от открития кабел момче в София.

Москов обаче не определя себе си като бунтар, а „само“ като подигравчия на тоталитаризма.  Не би помислил за актуална версия на прочутото си шоу „Улицата“, защото стари манджи не му се притоплят.

„Живея само с миналото – с настоящето си изкарвам хляба, бъдещето не ме интересува. В миналото имах възможността да разруша някои табута, да променя правила. Каквото ми е било дадено, съм го „разлял“ към другите“, сподели още Москов преди премиерата на поредния си спектакъл. На 25 февруари публиката за първи път ще гледа в Малък градски театър „Зад канала“ „Шекспирин по време на пандемия“. Той се пошегува, че по време на репетициите е докарал до прединфарктно състояние  шефката на общинската трупа Бина Харалампиева, но има тапия, че е луд и може да прави каквото си иска – тоест да спре „Шекспирина“ и да замине нанякъде.

Но пък вече е готов с моноспектакъла за съпругата си Мая Новоселска, чиято премиера ще бъде през май. В типичния си стил Теди обясни и усмивката на лицето си: „Винаги тероризирам жена си вкъщи, а когато работим заедно – двойно повече. И това ме зарежда".        

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай