Театрални зрители вдигнаха кръвното на сестра Кая

Неда Спасова се изповяда в социалните мрежи

Театрални зрители вдигнаха кръвното на сестра Кая | StandartNews.com

Популярната актриса Неда Спасова се изповяда в социалните мрежи. Екранната сестра Кая от "Откраднат живот" изля гнева си в публикация в Инстаграм, провокирана от неуважението, което театрални зрители са показали, като са си тръгнали по средата на представление.

Вижте и цялото изявление на Неда:

Скъпи, театрални зрители! Следващия път, когато решите да си тръгнете по време на спектакъл, защото не отговаря на естетическите ви усещания, защото е скучен, тъп и безсмислен, защото актьорите преиграват, защото не е като в живота и т.н. - замислете се какво му коства на клетия актьор да е на сцената тази вечер пред вас, защото той е ЗАДЪЛЖЕН да изхвърли целия си личен емоционален багаж и проблеми, когато стъпва на сцената, за да може да ви откъсне за малко от реалността и да поживеем заедно в друг свят... Често - по-справедлив.

Звъннаха на мой колега да му кажат, че баща му е починал. Нямаше никакъв проблем от страна на актьорите и режисьора да не играем, да свалим спектакъла в 19 ч. Това е баща му, не някой познат. Но той каза: "Не! Ще играем!" И игра - нечовешки игра, без грам спомен за онова, което му се е случило преди един час... Защото така сме учени. Представлението е военно положение - излизаш - няма дубъл, няма втори шанс, случва се тук и сега, веднъж и завинаги. Спектакълът носи послание, за което няма болест (излизала съм с диария, с повръщане, с температура, откакто е Ковид, никой не излиза така, спокойно), няма счупен крак (колега игра със счупен крак наскоро), няма починал родител (нямаме болничен, ние боледуваме и скърбим, когато няма представления) - играем, защото театърът е по-голям от всяка болка - театърът е живот. Защото сме отговорни пред вас. Пред 20, 100, 200, 400 души... Бройката няма значение.

И не - заплатите ни не са депутатски. Моля, спрете да си мислите, че актьорите изкарваме яките пари и се чудим къде да ги похарчим. Ако не сме на заплата, понякога играем за 20 лв. Понякога за без пари. Играем, защото обичаме това, което правим! Защото вярваме в нещо по-голямо от всички нас! Обичаме за два часа да се потопим в друг свят, да потопим (дай боже) и вас в друг свят. Да помечтаем, да се посмеем, да поплачем - истински, без преструвка, без поза...

Та - следващия път като решите да си тръгнете от спектакъл пред очите на актьорите, които се борят за вашата любов и удоволствие - замислете се - може на някого от тях да е починал бащата само преди час...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай