Театър 199 представя „Списък на всички страхотни неща“

Една история за надеждата

Театър 199 представя „Списък на всички страхотни неща“ | StandartNews.com

„Списък на всички страхотни неща“ е представление за човешката устойчивост в моменти на сериозни изпитания. Една история за надеждата, която съществува в малките неща около нас.

Героят в пиесата расте, а заедно с него расте и неговият списък от сктрахотни неща. В този свят на мечти и страх, несигурност, страст, любов, тъга, риск, вина и прошка… разказвачът ни въвлича в своята история. Кара всеки един от нас да погледне в себе си и да се замисли върху своя собствен списък, който със сигурност се крие там.

Спектакълът е изграден на принципа на импро театъра и публиката се превръща в „съучастник“ в това, колкото комедийно, толкова и докосващо душата изживяване. Въпреки сериозната тема и затрогващия разказ, усещането е за светлина и лекота. И – най-вече – за споделеност!

Дънкан Макмилан (1980) е английски драматург и режисьор. Най- успешните му пиеси са „Бели дробове“, „Хора“, „Места и неща“, „Списък на всички страхотни неща“, както и сценичната си адаптация на романа на Джордж Оруел „1984“. Макмилан е създател и на много популярния телевизионен сериал на ВВС „Тригонометрия“. Авторът става известен с престижната награда на Конкурса за драматургия на Кралския театър в Манчестър и е носител на награди на Асоциацията на британските писатели.

Милко Йовчев завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Пламен Марков и проф. Ивайло Христов през 2009 г. Участва в над 30 представления в различни театри, сред които Театър 199 „Валентин Стойчев“ („Чинечита” от Т. Дебру, реж. Емил Бонев), Театър „София“, ТР Сфумато, Театър „Азарян“, „Червената къща“ и др.

Работи с режисьори като Явор Гърдев, Марий Росен, Георг Жено (Германия), Ивайло Христов, Ованес Торосян. Заглавия с негово участие са: „Пухеният“ от М. Макдона, „Белградска трилогия“, от Б. Сръблянович, „Много шум за нищо“ и „Зимна приказка“ от У. Шекспир, „Истина...отвъд Полярния кръг", от Ю. Клавдиев, “Shopping & Fucking” от М. Рейвънхил, „Елхата у Иванови“ от А. Веденски и др. Като част от трупата на сдружение „Реплика“, заедно с Боряна Йовчева, са носители на наградата „Стоян Камбарев“ за „Полет в изкуството“.

Следващите представления на „Списък на всички страхотни неща“ са на 25-и януари, 6-и и 21-ви февруари.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай