Таормина награди Руши Видинлиев

Родната звезда получи приза за най-добра мъжка роля

Таормина награди Руши Видинлиев | StandartNews.com

Руши Видинлиев получи наградата за най-добра мъжка роля на 66-я Международен кинофестивал в Таормина за представянето си в „18 процента сиво“ на Виктор Чучков-син, съобщиха от екипа на продукцията, предаде БТА. Българската лента бе част от състезателната програма за независими европейски филми "Indiеuropеа". На закриващата церемония, състояла се в античен театър, бе обявено, че Видинлиев печели за една деликатно интимна интерпретация, която придружава публиката да открие едно пътешествие на израстване и изкупление.

„Тази награда за мен е една прекрасна изненада и съм много благодарен. В този филм играя един мъж, който се е изгубил, който няма повече любов и който се влюбва в живота наново. Това е една тема, която в тези времена е все по актуална и съм много доволен, че филмът ви е докоснал“, сподели в специално видео за фестивала артистът.

За цялостно творчество бяха наградени италианският кинооператор и трикратен носител на „Оскар“ Виторио Стораро („Апокалипсис сега“, „Последния император“) и актьорите Уилям Дефо и Николай Костер-Валдау, които получиха призовете си лично.

„Изключително сме щастливи, че получаваме награда именно на този фестивал. Това е третият най-стар фестивал в Европа след Кан и Венеция“, коментира продуцентът на „18 процента сиво“ Борислав Чучков. Той припомня, че през 66-годишната си история, награди са получавали актьори и режисьори като Елизабет Тейлър, Бриджит Бардо, Стивън Спилбърг, Ричард Гиър, Стенли Кубрик, Клаудия Кардинале, София Лорен, Никол Кидман, Ингрид Бергман, Джузепе Торнаторе, Роберт де Ниро и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай