Стоянка Мутафова оживиява пред Народния театър

Подреждат изложба за 100-годишнината на гпляма актриса

Стоянка Мутафова оживиява пред Народния театър | StandartNews.com

От 25 март в Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов" ще бъде подредена документалната изложба "Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа", посветена на 100-годишнината от рождението на голямата актриса.

Стоянка Мутафова е творец, който остава в паметта на поколения българи със своите ярки сценични изпълнения. Фокусът на изложбата е творческата биография на актрисата, като са представени едни от най-запомнящите се театрални образи на Мутафова, сред които Баба Гицка от "Големанов", Анна Андреевна от "Ревизор", Людмила Спиридонова от "Смъртта на Тарелкин", Селямсъзката от "Чичовци" и др.

Представен е сценичният път на актрисата, използвани са снимки, документи, рецензии и интервюта от архивите на Съюза на артистите в България, Народен театър "Иван Вазов", Сатиричен театър "Алеко Константинов", а за представянето на екранните ѝ роли съдейства Българската национална филмотека.

Официалното откриване на експозицията е на 25 март от 17.00 часа, когато ще бъдат раздадени точно 100 картички с автограф и снимка на актрисата.

Документалната изложба "Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа" е част от Софийския театрален салон в Календара на културните събития на Столичната община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай