Столичен куклен театър с премиера на "Бебешка пиеса"

Столичен куклен театър с премиера на "Бебешка пиеса" | StandartNews.com

София. Столичният куклен театър готви поредната изненада за своите зрители – този път за най-малките. Интерактивният проект „БЕБЕШКА ПИЕСА", чиято премиера ще бъде на 7 март 2014 г., е предназначен за деца на 2 и 3 годишна възраст и техните родители.

 

Театралната игра вплита базови за детското развитие и възпитание модели, поднесени забавно и с много музика. Проектът, чиято продължителност е 30 минути, е консултиран с психолог и съобразен с особеностите в развитието на детето през най-ранната му възраст и неговата потребност чрез преживявания да опознае заобикалящия го свят.

 

„Децата на възраст 2 и 3 години ще попаднат в едно весело представление, което може да се опише като голяма детска играчка - цветна, пееща, пухкава и мекичка, може да се погали, причудлива, близка, своя... Коте, пиле, охлювче, гъсеница и калинки ще помагат на един „мъник" - Тютю в порастването" – споделя Елза Лалева – автор и режисьор на „Бебешка пиеса".

 

Идеята, че преживяването и обучението са взаимосвързани, в конкретната пиеса се моделира и превръща в едно действащо знание, което насърчава развитието на базови умения и познания у децата на посочената възраст. Спектакълът помага и на родителите също да пораснат – нали тъкмо те трябва да помогнат на малкото дете да направи първия си избор – между да и не.

 

Автор и режисьор: Елза Лалева

Консултант – психолог: Петя Атанасова
Музика: Кристиян Бояджиев
Сценография – Димитър Димитров и Стефка Кювлиева

Участват:

Галина Савова
Венцислава Асенова
Цветослава Симеонова

ПРЕМИЕРА – 07.03.2014
11.00 ч. и 16.00 ч.
салон ул. „Гурко" 14

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай