"Столичани в повече" постави рекорд

"Столичани в повече" постави рекорд | StandartNews.com

"Столичани в повече" се завръща с нов, десети сезон в ефира на Би Ти Ви днес от 21.30 ч. Зрителите за пореден път ще се смеят с преживяванията в бурния живот на Лютови, Чаканови и смахнатите им приятели. Действието се развива броени дни след като парите от риалити формата "Семейно презареждане" са откраднати от Спас и Каролина. В новите епизоди участие взима Стефан Данаилов в ролята на патриарх на Българската православна църква. В трейлъра на сериала той казва:

"Притча за смеха, страха и свободата", след което заявява, че се шегува. От кадрите се вижда как духовникът се забавлява с игра на карти. Досега в най-смешната поредица видяхме редица известни имена от шоубизнеса и спорта - Христо Стоичков като Господ, Азис като готвач, Мария Илиева като оперна певица, Орлин Горанов като писател. Освен това драмедито направи рекорд за родна тв продукция с продължителността си. През годините сериалът си спечели много почитатели със запомнящите се забавни реплики в него. Ето някои от тях:

* След като Димо (Иван Панайотов) констатира, че майка му си е все същата, Константин (Христо Гърбов) контрира с "Ами те, вампирите, не остаряват". Верен на стила си, Пацо (отново изигран от Гърбов) се опитва да защити съпругата си с "Коце, майка му е все пак!", но брат му Константин е категоричен: "Ти го отгледа, ти си му майка!"

* Думите на ядосания Андрей (Иван Юруков) към отец Григорий (Ненчо Илчев) също разсмиват много зрители: "Намери си друг идиот да ти се връзва на акъла" - и последвалата реакция на попа: "Идиот, добра идея... Ало, Радко..."

* Веднага след това се нарежда питането на Радко (Васил Драганов): "Какво става, бе?!? Докато спя, чувам "вууу", събуждам се и пак - "вуууу" - и изказването на баба Марийка (Стоянка Мутафова): "Ми като спиш с отворена уста, става течение в главата ти."

* Култов бе лафът на отец Григорий (Ненчо Илчев) "А бе, те писаха, че и потта на Веско Маринов била лековита, затова бабите ходели на концертите му, ама..."

* Бебето с най-странното име в тв ефира ни - Кипър Лютов, донесе на родителите си Спас и Йовка наградата за най-харесвана любима реплика от петия сезон на "Столичани в повече" в интернет класацията на Би Ти Ви. Разговорът между Спас (Руслан Мъйнов) и Йовка (Ева Тепавичарова), с намеса от Славка (Силвия Лулчева), коментират с какво се е хранил малкият Кипър (в този момент все още Салвадор). Спас задава въпроса дали бебето е акало, Йовка констатира: "Шест пъти - много рядко. Като дезодорант". На въпроса на учудения Спас какво точно е яло детето, многословната Славка се включва в разговора с думите "Какво е яло, кърма е яло". Тръгвайки по веригата, загриженият баща пита Йовка "А ти какво си яла?". Отговорът е: "Свинска пържола съм яла, а свинята какво е яла - не знам. Егати бързата помощ!"

* Забавната констатация на Спас също се нарежда сред любимите реплики на зрителите: "Раждането е лесна работа, като запек, ама с повече суматоха и повече викане".

* Думите на отец Григорий (Ненчо Илчев) от шестия сезон на сериала станаха любими на феновете на "Столичани в повече": "Как не ви е срам да искате пари от хората за вода бе, госпожа?! Не ви ли е неудобно, то Господ тая вода я е пуснал за всички? Ако водомерите бяха от Бога, то в Библията щеше да пише "И сложиха водомери на река Йордан". Хванат отново натясно, хитрият свещеник се опитва всячески да избяга от отговорност и плащане на сметки, като отрича категорично да е разпломбирал водомера на църквата.

* На второ място в същия сезон се класира изказването на Яна (Мина Маркова) към баща й (Кръстю Лафазанов): "Аз не съм близвала алкохол, а в моя клас има хора, които се борят да го отказват." Челната тройка завършва с болезнените откровения на Йордан Лютов (Кръстю Лафазанов) към Славка (Силвия Лулчева). Героят е разочарован и същевременно огорчен от непрестанните й лъжи. Йордан дава съвети на съпругата си как да прекара времето зад решетките пълноценно с думите: "Ама ти го използвай това време в затвора, недей спа. Георги Димитров в затвора е научил немски език".

Отец Григорий ще бъде запомнен с още една реплика, този път от осмия сезон на поредицата: "Ако това писмо стигне до Синода, не за поп, а за гръмоотвод на "Александър Невски" няма да ме вземат.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай