Стилиян Иванов: Прераждаме се и на други планети

Не трансформирайте емоциите си в болест, казва известният режисьор и астролог

Стилиян Иванов: Прераждаме се и на други планети | StandartNews.com

"Приказка за вярата", най-новият документален филм на режисьора Стилиян Иванов, отново ни повежда в тайнствата на съществуването на човека.  Авторът на 48 продукции посвещава 5 години на проекта си за светоусещането и познанието на шаманите от прадревни времена до днес на всички континенти. В неговия фокус са и други извънрелигиозни вярвания. Снимките са правени в Канада, Турция, Сирия, Ирак, Гърция и България. Премиерата е в интернет на 22 февруари. „Приказки за вярата“ ще бъде показан и на голям екран, а Стилиян Иванов вече работи по следващата си творба, посветена на астрологията. Ето какво споделя още той.

-  Господин Иванов, има ли нещо по-особено в тази дата с двойките, която сте избрал за премиера на поредния ви филм?

-  Снимките започнаха през есента на 2015-а в Канада. Шаманът Леден Кристал от племето Атикамек – един от героите във филма, каза, че въпреки моето нетърпение час по скоро да представя лентата, премиерата й ще бъде в ден с много двойки. Стана така, че през следващите години пътувах отново до Канада и Близкия Изток, в Гърция и из България, където се запознах с още подобни интересни хора, за които видимият свят е само малка част от реалния. И тъй като не ми се чака до 22.02.2022 г., представям филма на 22.02.2020 г. Стартирах и нов филмов проект за езотеричната страна на астрологията, в който заедно с Милена Павлова от Центъра по себепознание “Орфей” ще забавляваме и вдъхновяваме зрителите по пътя им към себе си. В общи линии това е причината за февруарската премиера.

-  Разкажете, моля, за най-странната и изненадваща среща, докато снимахте?

-  Най-изненадващо за мен шаманите на северноамериканските индиански племена ми довериха, че в техните традиционни представи за човека - в абсолютен синхрон с астрологическите твърдения на Изтока - ние сме съставени от четири тела: физическо, емоционално, мисловно и духовно. Първото е срещуположно на второто, третото на четвъртото. Проблемите в емоциите пораждат проблеми във физиката, а проблемите в мисленето  пораждат духовни проблеми. И обратно. Нещо повече - ние се прераждаме. Но не чрез четирите си тела. Физическото, биохимично тяло остава тук, на Земята. Предчовеците, например, не са се прераждали – те са имали само биохимично тяло и затова са изчезнали завинаги. След като боговете ни дават “другите” тела, започваме да се прераждаме. Именно чрез тези тела сме научили какво е красиво и грозно, правилно и неправилно. И до днес индианците вярват, че преди да имаме звездни тела, ние сме били като всички останали животни на Земята. След това обаче с мислите и духовните си търсения сме се превърнали в богове. Ние се прераждаме не само на тази планета като различни хора и на различни континенти. Прераждаме се и в други светове, но отново с хуманоидни форми. Животните също се прераждат. Те имат свой път. Индианците и сега твърдят, че ние се прераждаме не само, за да създадем нови хора, но и за да родим нови чувства, мисли, творчески образи. Ако само раждаме деца, оставаме изцяло на физическо ниво. Ние проявяваме звездната част от себе си единствено и само със създаването на красиви чувства, мисли и творчества.

-  Какви са ритуалите, които ви смаяха, докато обикаляхте локациите?

-  Смаяха ме връзките, които шаманите създават с така наречената “нежива природа”. Според тях кристалът турмалин помага на сърцето, като влияе пряко на емоциите. Турмалинът създава връзка, чрез която откриваме емоционалния си проблем, породил сърдечната болка, помагайки ни по този начин да го преживеем осъзнато и да се освободим от него. За това всеки път, когато усещаме дискомфорт в тялото си, трябва веднага да проверим каква емоция се заражда у нас и да работим върху нея, за да не я превръщаме в болест. След лечение изхвърляме кристалите във вода, защото те видимо са земя, но преди да се роди земята, всичко е било вода – тоест  ние сме дошли от водата. Шаманите настояват да контролираме емоциите, като се научим да говорим за проблемите си с водата, с огъня, с вятъра или с дърветата – с четирите стихии. “Когато си много ядосан, напиши го на лист и го изгори в огъня. Така енергията ще се върне при теб пречистена.”

-  Каква е магията на Изтока? Дали нацията ни има нещо общо с нея, след като сме убедени, че сме дошли от онези земи на Балканския полуостров?

-  Ако се осланяме на вярванията, които са надживяли хилядолетията, всички ние - не само различните хора, но и животните - имаме общ корен: Създателят. Имаме и общо бъдеще - да опознаваме Създателя чрез себе си. Време е да заровим в земята патриотарщината и псевдовеличието на отделните народи и да потърсим не това, което ни разделя, а това, което ни свързва.

-  В момента, тук и сега, има ли български феномени? Дали някога ще се появяват наследници на Ванга и Вера Кочовска?

-  Отново ще цитирам героите от моя филм. През 1987 година дойде комета, която промени цялата природа - поведението на животните и хората, температурата на Земята и още много други неща. И духовете-пазители си заминаха със същата тази кометата през 1987 година, защото свършиха работата си, за която бяха дошли преди хилядолетия. Сега ние сами носим отговорност за себе си, грижейки се за природата. Нещо повече. Няма вече опасност от “лошите” духове, защото и те си заминаха заедно с “добрите”. В момента сме в безпрецедентна промяна на живота на физическо, емоционално, умствено и духовно ниво – като климат и поведение. Духовете са били тук, за да “отгледат” човечеството в неговото детство. Заминали са си, защото вече сами трябва да се справяме. Останали са само няколко Духа, които да ни наглеждат, без да имат право пряко да се намесват в живота ни. Кометата от 1987 година даде енергия на всички хора по Земята и за това така наречените Водачи, Гадатели, Лечители и Лидери постепенно започнаха да губят дарбите си. На хората вече не са им нужни посредници - всеки сам получава необходимото му знание, но трябва да се свърже със себе си. Всеки трябва да се научи да “разговаря” с тялото си. Тялото е свещено и ние трябва да го уважаваме, като се грижим за него. Трябва да уважаваме вярванията на другите. Да не ги оспорваме. Защото всеки има път на развитие. Вече няма нужда от специални гурута или ритуали, за да се свържем със себе си.

-  Вашата прогноза за 2020 - в политиката, в икономиката, в културата...

-  Годината е на коренни трансформации - екзистенциални и обществени. Спокойно! Комета няма да удари земята, нито извънземни ще ни завладеят. Непознат вирус няма да превърне в “безплодни долини” женските утроби, нито земетресения ще преначертаят континентите. Всъщност Тръмп отатък Атлантика и аятолаха отсам Хималаите ни стигат - слава Богу и хвала на Всевишния, иде краят им. Но... Още в първите часове на януари започна отдавна чаканата среща между Сатурн и Плутон (съвпад в 1 градус), за която пишман астролози и всякакви звездобройци, барабар с неуки врачки и “утвърдени” гадатели, ни проглушиха ушите. “Целувката” на боговете ще е по божествено дълга - до края на месеца. И вече сее семената на промяната в личен и обществен план. Засятото ще покълва и ще дава плодове месеци наред и това няма да ви засегне само, ако сте умрели. След като четете всичко това, явно не сте от щастливците отишли си овреме от този свят. Но сте от галениците на Съдбата, които ще преживеят катарзис, съизмерим с пречистващата сила на най-добрите образци от древногръцката драма на Есхил, Софокъл и Еврипид в едно. Защото титанът Сатурн (Кронос) - бащата на боговете, прегръща в мъртва хватка непокорния си син Плутон (Хадес), който от 2008-а преподрежда дома му, очаквайки именно това завръщане. Още при първата подобна битка в древността, старият ред, правила и закон на Сатурн са били детронирани и трансформирани от вечно възраждащия се Плутон. Преведено на простосмъртен език - авторитетите и наложените от тях ограничения търпят крах и единственият начин да не потънат в мрачния Тартар по подобие на Кронос, е да подкрепят човеколюбието, модерното и различното, да зачетат индивидуалността /все понятия на новото време/ на Водолея, в чиито владения ще навлезе Сатурн в края на март, а Плутон ще остане в къщата му още близо 4 години, за да доподреди нещата. (След най-страстната целувка и родова битка винаги има нещо за оправяне). И като във филмов шедьовър Сатурн ще се върне, сякаш за повторна битка, в първия ден на юли - с ретроградно движение той ще навлезе отново в покоите си на Козирог, доразрушавайки остатъците от самозабравили се величия и егоистични идеи. Сякаш бащата, осъзнал правотата на сина си, ще влее сили в обща борба. Борба, която Плутон ще поднови усилено с ретроградно движение още от края на април. Тоест - тези, които ще си мислят, че им се е разминало сега, през зимата, трябва да бъдат готови напролет да хванат пътя - “со кротце, со благо”; през юли - “со малко кьотек”, а през декември - с революция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай