Стефан Командарев снима в Ивайловград

Стефан Командарев снима в Ивайловград | StandartNews.com

Хасково. Режисьорът на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" Стефан Командарев ще снима новия си филм в Ивайловград. Информацията за есенния киномаратон се появи в официалната интернет страница на източнородопската община.

Както вече се знае, проектът на един от най-успешните родни режисьори се нарича "Съдилището" по името на митична скала над границата с Гърция. Командарев е съсценарист в съавторство с журналиста Емил Спахийски и Марин Дамянов. Прототипът на своя главен герой Командарев среща, докато създава документалните творби "Азбука на надеждата" и "Хляб над оградата", които са в основата на "Съдилището".

Сега консултанти на бъдещата творба са преподавателката от Колумбийския университет Милена Йелинек, носителят на "Оскар" за късометражен филм Том Абрамс и професорът в парижката Академия на театралното и филмово изкуство Жак Акшоти. Оператор ще е Тони Бекарски, а автор на музиката е Стефан Вълдобрев.

"Съдилището" е сред 17-те европейски разработки, на които Euroimages ще раздаде общо над 5 млн. евро. За първи път идеята за сценария беше представена на "София мийтингс", а на сесия в НФЦ проектът получи най-високо признание измежду други 79 други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай