Среща с Явор Гърдев в Благоевград

Среща с Явор Гърдев в Благоевград | StandartNews.com

Жители и гости на Благоевград ще имат възможност по време на третия театрален фестивал „Тара-ра-бумбия" да се срещнат с Явор Гърдев, актьор и режисьор на десетки театрални проекти. На Камерна сцена на театъра разговорът ще започне днес от 11:00 часа. Творецът ще разкаже за своята работа, за десетките роли и представления, в които участва, за представлението „Нощна пеперуда", както и за наградата „Аскеер", която получи за режисьорската си работа. Постановката „Нощна пеперуда" е на Народен театър „Иван Вазов" и ще се играе днес от 19:00 часа на голямата сцена.

Големият актьор Наум Шопов пък присъства като глас във фонограмата на спектакъла. „Дневникът на хулигана" е другото представление, което ще зарадва театралната публика в Благоевград в днешния ден. От 18:00 часа на Камерна сцена постановката на македонския театър „Арт-маркетинг" ще преразкаже интересния сюжет на едноименната книга на Сашо Димоски. Петъчната театрална вечер ще завърши с „Влиянието на гама лъчите върху лунните невени".

В главната роля на спектакъла е Анна Вълчанова, която спечели тази година „ИКАР" за главна женска роля. Представлението ще започне от 21:30 часа в сградата на Младежки дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай