Соня Йончева превзе Южна Франция (Видео)

Над 1,3 милиона души аплодираха Соня Йончева

Соня Йончева превзе Южна Франция (Видео) | StandartNews.com

Над 1,3 милиона души са аплодирали Соня Йончева, след като тя излезе на сцената на античния театър в Оранж, Франция, през уикенда. Българското сопрано впечатли присъстващите гости в публиката и гледащите на живо от вкъщи с кавър на рок легендите от Queen.

Насред величествения театър Йончева запя Who Wants To Live Forever, а изпълнението й предизвика еуфория както сред посетителите на концерта, които извадиха телефоните си, за да танцуват с включени светлини, така и сред зрителите, проследяващи събитието дистанционно. Именно в социалните мрежи те я определиха като Кралица, притежаваща ангелски глас. Поздравления за представянето на Who Wants To Live Forever тя получи и от българските си колеги Деси Тенекеджиева и Александър Сано.

Йончева е дългогодишен почитател на музиката на Queen, а да представи точно тази песен на голяма сцена е нейна детска мечта, признава самата тя. „Исках да я изпея откакто бях на 6 години. Случи се вчера и не успях да скрия емоцията си“, призна сопраното. Световноизвестната оперна прима изказа благодарността си към Брайън Мей и Фреди Меркюри за създаването на „тази невероятна музика“.

Въпреки еуфорията от емоционалното изпълнение Йончева трябвало да преодолее немалко технически затруднения. Това може да се чуе и от записа на изпълнението, публикувано в YouTube канала на любимката на Пласидо Доминго. Още в първата минута от песента самото изпълнение остава приглушено за сметка на звук, наподобяващ скърцане. Соня Йончева бе само една от звездите в събитието „Празникът на музиката“ в Оранж. Именно тя пострадала най-много обаче от гафа със звука, отбелязват от френския сайт voici.fr., но допълват, че неизправността не успяла да смути звездата.

През последните години това не е първият път, в който Queen бележат кариерата на българското сопрано. В зала в Швейцария, където Фреди Меркюри и компания са записвали, Йончева също работила по последния си албум Rebirth. На същото място по произведенията си са творили още Монсерат Кабайе, Павароти и др., разкри оперната прима пред БНТ. "Този албум е много личен за мен. Той се роди по времето на първия локдаун, когато всичко беше блокирано, не можеше да се пътува. Има надежда в него“, заяви още тя. Съвсем скоро – на 31 август, я очакваме и на родна земя, като тогава тя ще изнесе концерт със своя ментор – легендарния тенор Пласидо Доминго, на площада пред „Свети Александър Невски“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай