Смях до сълзи с „Професия лъжец” на Теди Москов

Смях до сълзи с „Професия лъжец” на Теди Москов | StandartNews.com

Благоевград. Стотици зрители, които напълниха салона на благоевградския театър, се смяха до припадък на постановката "Професия Лъжец" на Теди Москов.

Тази година спектакълът взе награда ИКАР за най-добър. Актьорите след края на представлението бяха изпратени с аплодисменти. Постановката е част от вълнуващия репертоар на Държавен куклен театър - Варна и бе представена в Благоевград в рамките на театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ".

"Професия Лъжец" проследява живота на българския народ от турско робство до наши дни. Акцент в спектакъла са лъжата и истината. В ролите се превъплътиха актьорите Красимир Добрев, Боян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Евгения Василева и Екатерина Василева. Втората пиеса, представена в неделната вечер, бе „Мечтата на Наташа". Постановката е дело на столичния Младежки театър "Николай Бинев". Тя разказа за съдбите на три Наташи, техните мечти и дерзания. Зрителите бяха потопени в дълбините и препятствията на реалния живот от актьорите Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай