Неделя,

След Даяна: Журналистът от BBC съсипал и Джако

От: Агенция Стандарт -
226
След Даяна: Журналистът от BBC съсипал и Джако
A
A
A

Журналистът на Би Би Си Мартин Башир, за който стана ясно, че е използвал фалшиви документи, за да принуди принцеса Даяна да даде интервю за телевизията, сега е замесен в нов скандал – този път с Майкъл Джексън.

След интервюто с принцеса Даяна големият медиен удар на Башир е филм за Краля на попа. Според бившия мениджър на Джако именно тази лента е довела до смъртта му от свръхдоза лекарства през 2009 г.

До документалната лента се е стигнало именно благодарение на интервюто с Даяна. Впечатлен от него илюзионистът и близък приятел на Майкъл Джексън – Ури Гелер, го посъветвал да отговори на въпросите на Мартин Башир, за да подобри имиджа си. Именно по това време се появяват първите обвинения срещу Джако в сексуален тормоз на деца.

Така се стига до филма „Да живееш с Майкъл Джексън“, който обаче има обратен ефект за Краля на попа – вместо да го представи в по-добра светлина, интервюто с Башир го превръща в странен самотник. Тогава Джако подал официално оплакване срещу британския медиен регулатор, според което Башир го е представил в изопачена светлина, пише bTV.

Според неговия бивш мениджър именно тази случка е довела до смъртта на Майкъл Джексън. Според Дитер Визнър пътят към смъртта на Джако е започнал именно в нощта на излъчването на документалния филм.

„Преди това медикаментите бяха помощно средство, а след филма – те се превърнаха в необходимост“, твърди той.

През годините Мартин Башир многократно е бил свързван с некоректни и груби изказвания.

Около смъртта на Майкъл Джексън Башир живее в Щатите, където работи за местни телевизии. През 2008 г. той е отстранен от новинарската емисия на Ен Би Си заради груби и сексистки коментари по адрес на своя колежка.

Пет години по-късно е отстранен и от Ем Ес Ен Би Си заради обидни думи по адрес на Сара Пейлин, която нарича „идиотка от световна класа“.

След тези скандали Башир се завръща във Великобритания, където от 2016 г. водеше в Би Би Си религиозната емисия, но неотдавна напусна медията по здравни причини.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички