Славена - партизанката с мотор

Славена - партизанката с мотор | StandartNews.com

София. Зрителите, които вече се оглеждат за нови лица в сериалите, тъй като им поомръзна да ги занимават едни и същи актьори, имат повод да бъдат любопитни. Влади Въргала е събрал млади професионалисти, които в комбина с майстори като Филип Трифонов ще разказват необикновени истории в "Шменти капели: Легендата" от събота вечерта по TV7.

Една интересна и изгряваща актриса със сигурност ще стане любимка на публиката - Славена Даскалова. Тя ще бъде другарката Светла от партизанския отряд "Сталин" - увита с пуловери, нахлузила вълнени панталони, обула кубинки, скрита зад шапка и ръкавици. Само в любовна сцена ще бъде по-разхвърляна. И най-вече - ще има топло отношение към шефа си. Ако героинята й продължи да "живее" в соцепохата, може да видим и сексапила на Славена, който е познат по-скоро на меломаните, отколкото на театралите. Красавицата е учила две години джаз пеене в Генуа, преди да стигне до ВИТИЗ.

"Реших, че в Италия не получавам това, от което имам нужда. Прибрах се и ме приеха от раз в академията. Бях в един по-особен клас -музикален театър, но не този на Бистра Атанасова. Ние имахме за художествен ръководител покойния Христо Руков, а по актьорско майсторство ни преподаваше Елена Цикова. И музиката, и сцената са ми на сърце. Имам повече опит като певица, защото през последните години се занимавам и с проекта си "Pop&Rock Meets Jazz". Ще правим турне през ноември. На китарата е на Jazz Orpheus, а Петър Йорданов-Бъни е на кахон и перкусиите", разказва Славена.

На Въргала е безкрайно благодарна, защото след дълги години, отдадена само на музиката, епизодични роли в сериали, работа като асистент режисьор, тя най-сетне застава там, където й е мястото - пред камерата.

"Влади направи кастинг, без да има нищо нагласено. Явих се, харесаха ме и станах Светла. Моята героиня е идеалистка, но тя произхожда от богато семейство и е в съпротивата по убеждения, не от нужда. Обучава младите партизани как да слагат експлозии на релсите, да стрелят, изобщо е дясната ръка на командира. Имахме забавни моменти. Започнахме снимки през март, когато беше хладно и целите бяхме увити в дрехи. Но ги продължихме през май. Навън 27 градуса, а ние с пуловери, шапки, тичаме из едни баири с пушки на рамо, защото ни гонят. Режисьорите подвикват: "Играйте студ! Правете се, че замръзвате!". А ние инстинктивно понечвахме да свалим я шал, я шапка. Целите в пот. Гримьорите видяха доста зор, защото трябваше да ни оправят на всеки десет минути", спомня си Славена. С Въргала да работиш било направо песен. Той си развива нещата на момента, хрумват му нови и нови идеи и постоянно разказвал смешни истории, за да развесели екипа.

"Държи се с всеки като с равен и умее да предразполага", споделя още актрисата. В частния си живот Славена е повече от луда глава. Кара мотор, джет, кънки, язди кон, тенис, плува, гмурка се, снима рискови ракурси.

Моторът си подарила, но напролет ще си купува нов, 900 кубика. 14 години гледала куче, но то се споминало и сега е на ръба да си вземе ново. "Мотор се научих да карам още в Италия. В София обаче е опасно. Но този тип адреналин ми липсва", категорична е тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай