Симфония Балконика започва и у нас

Всяка вечер от 19 часа – пеене в общ хор

Симфония Балконика започва и у нас | StandartNews.com

Масово пеене по балконите организира група артисти, вдъхновени от примера на италианците, стана ясно от обявено събитие във Фейсбук. Стефан А. Щерев, Рафи Богосян, Ирмена Чичикова, Лили Гелева, Орлин Павлов, Гери Турийска и още неколцина хора на изкуството подкрепят „Симфония Балконика“. Събитието предвижда всяка вечер в 19 часа хората да се включват в общ хор на надеждата и оптимизма от собствените си балкони.

В поканата се казва: „Нуждата да сме обзети от общо чувство за принадлежност ни събира. Всеки според вкуса си, всеки според разбиранията си. Един от най-големите социални магнити винаги е бил танцът. В тази ситуация ще трябва да почакаме, докато можем да танцуваме отново. Но винаги можем да пеем заедно. Никога чувството за общ глас не е било по-силно. Питайте, който е бил в казарма или поне хорист в Радиохора. Заедност. Но от хубавата. Нека пеем с цяло гърло. Каня и приятелите си музиканти да помогнат – с глас, с инструмент, с ритъм, с ръце… да започнем. Всеки намира изход. Можем и ние. Симфония Балконика 2020. Всеки ден, 19, място: Твоят балкон, вход: Свободен“.

От групата за неделни хора също организират събитие във Фейсбук. Организаторите на хората пред Централна баня призовават на 15 март в 17 часа всички любители на хорото да се включат в онлайн танц пред компютрите си.

„Като не можем на живо, можем и чрез нета да сме във вибрацията на хорото, да сме едини и да се забавляваме!“, се казва в тяхното съобщение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай