Шест държави от региона гледат “Доза щастие“

Историята на Весела Тотева за силата на волята се върти на 17 май по HBO GO

Шест държави от региона гледат “Доза щастие“ | StandartNews.com

Шест държави от региона и България могат да гледат паралелно „Доза щастие“ – премиерата е на 17 май по HBO GO. Мисията, каузата и личната драма зад сюжета ще стигнат до много хора през онлайн стрийминга и така филмът ще продължи да живее и да бъде съпреживяван. Заглавието у нас влиза в специалната HBO селекция със съвременни български ленти, която цели да даде достъп до родно кино от последните десетилетия не само на нашата, но и на чуждестранна публика. В селекцията вече има 24 игрални и документални заглавия, като до есента предстоят да бъдат добавени още няколко.

Валентина Каролева, която пресъздава във филма образа на собствената си майка Весела Тотева, споделя: „Доза щастие“ за мен е сбъдната мечта - филм, който ме научи, промени и извая като човек, актьор и дъщеря. Това не е просто филм, това е истинска история, която те завежда до дълбини, за които не си си представял, че съществуват. Преди, по време и след създаването му имаше магично усещането - сякаш някой много искаше той да се случи... Беше каузата на мама, сега вече е моя! Вярвам, че всеки един от нас има мисия на тази земя и за мен, както и за много хора от екипа на „Доза щастие“, този филм се превърна в нашата мисия.“

Както се знае, „Доза Щастие“ преразказва реални събития от 90-те години в България. Търсейки щастието, Весела и нейната дъщеря случайно попадат в порочен кръг, от който измъкването се оказва почти невъзможно. Филмът е адаптация на сценариста и режисьор Яна Титова по книгата „Падение и спасение“ от 2016 на Весела Тотева, а в главната роля се превъплъщава нейната дъщеря – Валентина Каролева.

„Доза щастие“ вече достигна до многобройна българска публика и получи одобрението й  - с почти 100 000 зрители по време на прожекциите си в кината в страната. Филмът се задържа на екран 12 седмици. Отбеляза и рекорд като най-търсеното филмово заглавие в Google на територията на България, като остави зад себе си американски блокбастъри от миналата година. Той е един от двата български филма, включени в European Film Market на ключовия европейски фестивал Берлинале.  В ролите са още  Димитър Николов, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Александър Алексиев, Силвия Лулчева, Лидия Инджова, Ая Алексиева, Васил Бинев, Цветан Алексиев, Стефан Вълдобрев, Илка Зафирова, Филип Аврамов и Стоян Дойчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай