Ще гледаме нова еротика по Е. Л. Джеймс.

В „The Mister“ британски аристократ се залюбва с албанска прислужничка

Ще гледаме нова еротика по Е. Л. Джеймс. | StandartNews.com

След световния успех на еротичната трилогия „50 нюанса сиво“ от студиото „Universal“ си осигуриха правата за екранизация на още една творба на Е. Л. Джеймс. Адаптацията на „The Mister“ отново ще бъде продуцирана от самата писателка. Романът беше бестселър в продължение на 9 седмици през 2019-а и се продаде в 33 страни. Историята  се развива в Лондон и разказва за заможен британски аристократ на име Максим. Той се влюбва в албанската си прислужничка, която се опитва да избяга от организация за трафик на хора.

Публиката отдавна аплодира Ерика Митчъл Ленард - както е цялото име на авторката,  като майстор в любовно-еротичния жанр. Самата тя е интересна личност. Родена е на 7 март 1963 година в Лондон от майка чилийка и баща  шотландец, оператор в BBC. Отраства в Бъкингамшър, учи в частна девическа гимназия, завършва история в Университета на Кент. След дипломирането си работи като асистент на управителя на Националното училище за кино и телевизия в Бекънсфийлд, стига и до поста на изпълнителен продуцент на телевизия. През 1987-а се омъжва за Найъл Ленард - сценарист и режисьор, баща на двамата й сина.

Ерика от ранното си детство мечтае да пише истории, но започва, едва след като се „урежда“ със семейство и кариера. През 2009-а в Интернет излизат първите й еротични разкази - по известната поредица „Здрач“ на Стефани Майер - под псевдонима Snowqueens Icedragon с героите Бела Суон и Едуард Кълън. По-късно обединява тези разкази в първия си роман „Петдесет нюанса сиво“, разказвайки за връзката на младата студентка Анастейжа Стийл и по-възрастния от нея Крисчън Грей. Публикува го през 2011-а като електронна книга в сайта „The Writers' Coffee Shop“ в Австралия. Заради интереса на читателите е издаден на хартия и става тотален международен бестселър. През 2015-а романът е екранизиран в едноименния филм с Дакота Джонсън, Джейми Дорнан и Дженифър Ел. Веднага следват продълженията „Петдесет нюанса по-тъмно“ и „Петдесет нюанса освободени“. Книгите на писателката са издадени в над 70 милиона екземпляра по света. През 2012-а е обявена за една от 100-те най-влиятелни личности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай