Салман Рушди бил ревнив и студен съпруг

Салман Рушди е по-стар с 23 години от бившата си съпруга Падма Лакшми

Салман Рушди бил ревнив и студен съпруг | StandartNews.com

Авторът на "Сатанински строфи" има слабост към млади красавици, твърди експоловинката му

Бившата жена на писателя разкри скандални факти за брака им

След като увеличиха наградата за главата му с 600 000 долара, събрани от медии в Иран, сега Салман Рушди е подложен на друга атака. Бившата му жена Падма Лакшми вдигна завесата над брака си с британския писател от индийски произход - и зад нея не се крие нищо хубаво. Ревност и несигурност бележат тригодишния им брак, който приключи през 2007-а. Авторът на "Сатанински строфи", сумата за чийто живот вече достига почти 4 милиона долара, се е нуждаел от консултиране с психолог почти след всяко обявяване на новия притежател на Нобелова награда за литература.

Престижният приз му се изплъзва постоянно, макар той често да е определян като потенциален носител. Падма Лакшми разкрива подобни неприятни факти за Рушди в новата си автобиографична книга, която британският "Телеграф" определи като "експлозивна".

45-годишната Падма обвинява бившата си половинка и в това, че я е нарекъл "лоша инвестиция", след като тя му отказала сексуално удоволствие. Индийската актриса, модел и тв водеща го определя като студен и безсърдечен съпруг.
Двамата се запознават през 1999 г. на парти в Ню Йорк, когато Лакшми е свободна 28-годишна красавица, а сър Салман е 51 и е женен - по това време за третата си съпруга Елизабет Уест. Венчават се през 2004 г. и разделят времето си между Лондон, където живеят двамата синове на писателя, и Ню Йорк. В началото Падма получава дори закуска в леглото всяка сутрин. Техният брак бил "истинска благословия". Но нещата бавно са се влошили и Салман постепенно се превърнал в "убийствено красноречив" във войната на думи, която водели. Когато красивата му жена се появила на корицата на "Newsweek", тя радостно му се похвалила, но сприхавият й съпруг завистливо отговорил: "Единственият път, когато "Newsweek" ме сложиха на корицата си, беше, когато някой се опита да изпрати куршум в главата ми." "Просто исках да имам собствена идентичност - разказа преди дни Падма пред списание "Пийпъл". - Преминавах от един етап в живота си в друг, но за да осъществя прехода, се налагаше да не съм изцяло на негово разположение." По това време Лакшми развива ендометриоза, която засяга лигавицата на матката. Дори по време на болестта й писателят не е проявил съчувствие. Когато тя му отказала секс заради болката, той отвърнал: "Колко удобно". "Не че не съм искала да бъда до него, но имаше нещо дълбоко сбъркано, което не разбирах - именно то доведе до още куп разногласия", разказва индийката. Заради болестта си тя преживява операция. След 5 часа на масата излиза с шевове по четири важни органа и стентове на двата бъбрека. Вместо да остане да се грижи за нея, Рушди отпътувал още на следващия ден по работа. "Шоуто трябва да продължи в края на краищата", казал й той на вратата - поне така пише в книгата. Веднага след като се пооправила, тя си потърсила бракоразводен адвокат.

В скандалното четиво, излязло в Щатите миналата седмица, Падма разказва и за другите си интимни връзки. Изглежда, тя си пада по богати и известни мъже. Освен с писателя, който беше удостоен с рицарско звание от кралицата през 2007 г., индийката беше любима на милиардера Теди Форстман, един от главните мениджъри в IMG, който почина на 71 през 2011-а. Лакшми има 6-годишна дъщеря, Кришна, от предишна връзка с Адам Дел, брат на Майкъл Дел, собственик на компютърната компания "Dell Inc.". Миналата година беше забъркана и с Ричард Гиър.

Рушди все още не е отговорил на обвиненията на съпругата си. След като се разделиха, той каза, че бракът е "ненужно усложнение" и че жените го искали само заради сватбената церемония. "Знам, че е странно - все пак съм бил женен четири пъти. Но не мисля, че бракът е необходимост. Жените искат сватба, те не искат брак. Само ако можеше да има сватба без брак", споделя тогава Салман. След разпада на последната си юридическа връзка любовният живот на Салман е доста разнообразен. Изглежда, младите и красиви дами са негова голяма слабост. Той имаше афери с индийската красавица Риа Сен и с актрисата Пиа Глен, която след раздялата им го нарече в интервю "страхлив, нефункционален и незрял" - защото продължава да говори за Лакшми. Салман беше обявен още за "нестабилен човек, който носи голяма, радиоактивна кофа със стрес където и да отиде." Сега той живее в Ню Йорк, а на партито на "Венити феър" за Оскарите миналата седмица беше с висока, непозната и много по-млада красавица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай