Регионалната библиотека в Добрич реализира нов проект

Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич започна реализирането на дейностите по проект към Министерството на културата

Регионалната библиотека в Добрич реализира нов проект | StandartNews.com

Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич започна реализирането на дейностите по проект към Министерството на културата - „Регионална библиотека „Дора Габе“ – съвременно, достъпно и вдъхновяващо пространство за професионално и личностно развитие на местната общност", съобщават от културната институция. Библиотеката осъществи планираните посещения в три обществени библиотеки в област Добрич за оказване на експертно-консултантската и квалификационна помощ, предава БТА.

В рамките на три дни библиотечни специалисти от регионалната библиотека посетиха библиотеките при читалище „Отец Паисий 1901“ в с. Езерец, община Шабла; читалище „Георги Сава Раковски – 1957“ в с. Златия, община Добричка; читалище „Йордан Йовков – 1943“ в с. Люляково, община Генерал Тошево за оказване на цялостна помощ за подреждане и прочистване на фондовете им. Методическата подкрепа включва и помощ за подобряване на обслужването и услугите за местната общност.

Библиотеката оказва експертно-консултантска и методическа помощ за библиотеките в града и областта за осъществяване на всички библиотечни процеси, въпроси със системното администриране и отстраняване на хардуерни проблеми и др. В помощ на новоназначените библиотекари в областта на сайта на библиотеката в рубриката „В помощ на библиотекаря“ са публикувани е-формуляри, необходими за изготвяне на документация по комплектуване, придобиване и организация на библиотечните фондове, библиотечна статистика и др.

Проектът цели усъвършенстване на библиотечно-информационната и квалификационна дейност на библиотеката чрез внедряване на нови технологии за предоставяне на е-съдържание, осъвременяване на библиотечната среда за обучителни и квалификационни дейности за професионално и личностно развитие на гражданите. Включени са също обучения за библиотекари от обществените библиотеки в областта за надграждане на професионалните им умения и дейности по опазване на краеведските колекции.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай