Разсипаха новия филм за Ботев! Къде пратиха режисьора

Ужасни атаки към Максим Генчев

Разсипаха новия филм за Ботев! Къде пратиха режисьора | StandartNews.com

БНТ излъчи премиера на игралния филм „Ботев“ на режисьора Максим Генчев, който е и автор на „Дякон Левски“. И тази лента на Генчев събра изключително критични коментари, като част от тях смятат, че с излъчването на този филм Христо Ботев е бил убит отново, 

Ето някои от тях:

Kирилова Цвета

Да се забрани със закон

на Максим Генчев да прави кино. То изисква не само талант на сценариста, но и много средства. В неговите продукции липсват и двете. Актьорите не са виновни.

Сашо Йовков

На МГ трябва да му се забрани да се занимава с кино!

Но, не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава! Срамно и пошло се изгаври с историята и Ботев!!!

Васил Сотиров

НЕСПОНСОРИРАНО

Патриарх Максим в българското кино разказа играта на Левски и Ботев - да се готви ЦСКА!

Данаил Парнаров

Бедний ми бедний Ботев, добре че те целнаха овреме, та не се наложи да гледаш филма за теб, който Максим Генчев и компания сътвориха по повод твоята годишнина.

Исках да видя един от великите мъже на България. Вместо това видях нещо, което ме накара да стисна очи и да си поискам от все сърце: Никой повече да не пипа нищо. Никой да не прави филм за никого в България. Никога. Ако иска, да направи филм за себе си. Може пък да има някой желание да го гледа. Но просто оставете хората да почиват в мир. Забравени, незабравими. Нека живеят във фантазиите, книгите и историята. Просто оставете ги на мира. Оставете ги, правете порно. Ама и това не можете."

Пламен Петров

Некадърните режисьори имат право да правят филми - както всички останали.

Но не и за светини като Ботев…

Любомир Бенковски Бенджи

По БНТ1 дават някаква българска комедия наречена "Ботев". Много е забавно. Мисля, че е продукция на ч-ще "Булгарче" от село Максимово.

Малена Шейтанова

От няколко часа българската мрежа яко хейти Максим Генчев и филма "Ботев". Не съм го гледала, така че си мълча. Обаче току-що разбрах, че това е и създателят на "Дякон Левски" 2015, който беше една истинска филмова карикатура. Без забавната част.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай