Куриоз на Икарите! Най-добрата женска роля е за мъж!

Койна Русева и Владимир Карамазов взеха големите награди

Куриоз на Икарите! Най-добрата женска роля е за мъж! | StandartNews.com

В Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на артистите в България връчи за 48-и път Националните награди за сценични изкуства "Икар".

Актрисата Койна Русева спечели приза в категория „Водеща женска роля“. Любопитно е, че наградата ѝ се връчва за превъплъщението ѝ в мъжки образ - Воланд в „Майстора и Маргарита“ по Михаил Булгаков с режисьор Николай Поляков, Младежки театър „Николай Бинев

Владимир Карамазов бе отличен в категория „Водеща мъжка роля“ за Кандидатът в „Опашката“ по романа на Захари Карабашлиев.

Наградени бяха Николай Поляков за режисурата на „Майстора и Маргарита“ и Димитър Илиев в категория "Дебют" за режисурата на “Shopping And Fucking“ от Марк Рейвънхил.

Събитието бе открито с "Одата на радостта", изпълнена от трио "Вива", в знак на съпричастност към пострадалите от войната в Украйна.

Водещи на церемонията бяха директорът и актьорите от Театър "Възраждане". Както всяка година, Съюзът на артистите в България връчва и почетни Икари. Наградата за изключителен принос към музиката се присъжда на певицата Мими Николова, за принос към българския театър печели режисьорът Асен Шопов.

Почетен "Икар" за чест и достойнство получи Симеон Алексиев от Пловдивския драматичен театър. 

За актьора наградата е признание, че остава верен на театъра. За  близо 46 години на сцената през ума му никога не минава мисълта да предаде театъра въпреки трудностите през годините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай