Повелителят на фалцета - Джорджано

Повелителят на фалцета - Джорджано | StandartNews.com

"Звездата" на youtube е сред най-любопитните образи във ВИП брадър

Формулата на ВИП брадър - напудрени и пълни с фалшив блясък звезди, изглежда не омръзва на зрителите. Навярно трябва да минат още десетилетия, в които средната интелигентност на масовата публика все пак да надвиши някакви минималистични нива, които да попречат на подобен формат да трупа рейтинг. Изглежда също, че има някакво маркетингово съвпадение между липсата на вкус в публиката и липсата на качества в един от най-нашумелите брадъри, който със сигурност ще издърпа шоуто напред - Джорджано.

Как Джорджано стигна до известността е дълга и презанимателна история.
Истинското му име Мирослав Танев Стоянов и е на 29 години, а родом е от Стара Загора. Музикално образование, разбира се, няма - завършил е професионална гимназия по облекло и туризъм с профил "Готварство".

В един момент обаче той решава да готви хитове в youtube

Още някъде около 2008-а тук-таме започна да се говори за младежа. Песните му се слушат най-вече по студентски купони, в онези моменти, в които вече си изпил прекалено много и не можеш да родиш нито един смешен лаф, а настроението е взело да си отива. Тогава на помощ идва каналът на Джорджано в сайта за видеосподеляния. Песните му са изумителни. Пее със странен, домашно направен фалцет, максимално сбъркани верни тонове, липса на ритъм, но и на вкус, а певческите му неспособности са допълнени от крайна невъзможност да създаде адекватен текст. Ето например как звучи припевът от най-известното му парче

Отиваме на купон,
на купон, пак у тях.
Отиваме на купон,
на купон...
Отиваме на купон,
ще се кълчим до сутринта.
Отиваме на купон,
на купон до сутринта.

Видимо, Джорджано поне е усвоил правилото, че за да стане една песен хит, то тя трябва да има запомнящ се текст чрез метода на повторенията. Видеото му има близо 200 000 гледания в търсачките за видеосподеляния - мечтана цифра за голям брой български изпълнители, зад които стоят продуценти, пари, а и немалко талант. Джорджано обаче се снима с подръчни средства, като в крайна сметка е превърнал дефекта в ефект: липсата на талант е толкова отявлен негов талант, че в крайна сметка успява да постигне онази изключителност, която е задължителна за всеки музикант, мечтаещ за пробив.

Дълги години Джорджано стоеше в една ъндърграунд светлина - знаеше се, че има такъв човек, с чиито глупости може да се позабавляваш, когато имаш нужда да видиш, че някой е по-зле от теб. В един момент обаче се случи бум, дължащ се най-вече на Фейсбук. Социалната мрежа, която е особено пригодена към споделяния на всякакви глупости, избухна и онези хора, които не бяха виждали клипчетата на Джорджано, в крайна сметка се натъкнаха на тях. Броят гледания на канала му в youtube започна да расте с главоломна скорост, фенове създадоха и негова страница във Фейсбук и постепенно кажи-речи цялата държава научи за момчето за лош глас, но и големи претенции. А най-кофти услугата, която слушателите му извършиха, беше, че иронично публикуваха куп поощрителни коментари под клиповете на Джорджано, които

пък той взе за чиста монета

и допълнително нагнети и без това високото си заради многото гледания на песните му самочувствие.
Пиковият момент в "кариерата му" обаче се дължи на бТВ. Антон Хекимян интервюира лично Джорджано и то в доста дълъг репортаж, което му гарантира известност и сред телевизионната публика.

През юли тази година Джорджано осъществи и дует с попфолк изпълнителката Кристиана, наречен "Цяла нощ". Цели 3 милиона гледания, които освен всичко, познайте на кого се дължат - не на Кристиана, а на нейния партньор. Няколко умни глави пък видяха в Джорджано културологичен феномен. Липсата му на талант бе оправдано така: разглеждат момчето като "съпротивляващ се на интеграция в логиката на капитала".

А още от първия епизод на ВИП брадър стана ясно, че това момче го тресе звездната болест. Той охотно заяви, че вече му е време да пробие на световната сцена. А най-фрапантното е, че това далеч не е изключено. В търсачките за видеосподеляния много по-гледани са хора, които не могат да пеят, отколкото истинските таланти. Джорджано е и усвоил и едно типично по-скоро за пайнерските момичета поведение, което често вкарва в устата му цитати от рода на: "Щом хората ме гледат, значи си заслужава." Или пък:

"Всички, които не ме харесват, ми завиждат."

Говори се, че момчето се е съгласило да влезе във ВИП брадър за не особено значителна сума, в сравнение с хонорарите на останалите участници. Със сигурност в един момент Джорджано ще се разпее в риалитито, а е много възможно и да му посвети поредния си хит. Това разбира се, ще донесе висок рейтинг на ВИП Къщата и упадък на мозъчните клетки на изнемощялата му публика. Но такива са законите на славата - тъпи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай