Постановка на Теди Москов слага край на театрален фест

Постановка на Теди Москов слага край на театрален фест | StandartNews.com

Благоевград. Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия" ще има своя достоен финал днес в Благоевград. Едно от най-големите културни събития в Югозападна България ще завърши с постановка на Теди Москов. На сцената в зала „Яворов" в 19.00 ч. ще излязат актьорите от Малък градски театър „Зад канала". Под режисьорския гений на Москов ще бъде представен спектакълът „Недоразбраната цивилизация". Актьорите Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Владимир Зомбори, Евгени Будинов, Емил Котев, Иван Петрушинов и Филип Аврамов влизат на бързи обороти от образ в образ в сглобения от скечове спектакъл, за да разиграят емблематични събития. Те са погледнати под ироничен ъгъл, на които зрителят се смее от сърце.

От 21.00 ч. на сцената на Драматичния театър „Никола Вапцаров" „Самотните персонажи" на Васил Дуев ще представят най-новото от театралната работилница „Сфумато". Участие в него ще вземат както прохождащи звезди на българския театър, така и доказани театрали, сред които Василена Гецкова, Весела Бабинова, Васил Дуев, Николай Йовин, Петко Венелинов и Христо Ушев.

За музикалния привкус в края на фестивала ще се погрижат ненадминатите изпълнители от „Венци Благоев Джазтет" със специалното участие на Милица Гладнишка. Домакин на събитието е Пиано бар, а концертът, изпълнен с модерно звучене, започва в 23.30 ч. Организаторите от община Благоевград са осигурили вход свободен за всички желаещи да се докоснат до най-новото от творчеството на Венци Благоев и музикантите Теодор Петков, Димитър Карамфилов и Димитър Димитров.

Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия", който стартира на 13 май, събра десетки актьори от цялата страна и чужбина, които показаха своя талант пред благоевградската публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай