Половин милион тръпнат с Куката

Продуцентът и сценарист на сериала Димитър Митовски кавалерстваше на програмния директор на БНТ Севда Шишманова и Вяра Анкова, генерален директор на телевизията

Половин милион тръпнат с Куката  | StandartNews.com

4 хиляди в НДК отдадоха почит на Чочо Попйорданов

Захари Бахаров изпусна овациите за финала на "Под прикритие", защото беше на представление

С бляскава галавечер с около 4 хиляди души в зала 1 на НДК и над 560 000 фенове пред малките екрани завърши хитовия сериал "Под прикритие" в събота вечерта. Екипът на най-касовата българска продукция и актьорите от всички пет сезона се събраха за последно сбогом с феновете си. Сред тях бяха ченгетата Владо Пенев, Ивайло Захариев, Бойко Кръстанов и злодеите Христо Мутафчиев, Мариан Вълев, Михаил Билалов, Александър Сано, Кирил Ефремов. Без отсъстващи бяха и редиците на дамите, които през годините красяха екрана - Ирена Милянкова, Йоана Темелкова, Снежана Макавеева, Теодора Духовникова. Публиката в зала 1 се изправи на крака и отдаде почит на непрежалимия Чочо Попйорданов, който в сериала игра ченгето Момчил Нешев.

Единствено Захари Бахаров липсваше на церемонията. Докато на малкия екран убиваха героя му Иво Андонов, актьорът изпадаше в кома заради ролята си в постановката "Дакота", с която гостува във Варна заедно с другите "мечки" Владо Карамазов и Юлиан Вергов. Владо Пенев, режисьорът на пиесата, подхвърли умела забележка към всички в залата: "Не забравяйте, че Бахаров не е Иво Андонов в живота."

Финалната серия на криминалната сага постигна рейтинг от 11% сред зрителите между 25 и 54 години (по данни на ГАРБ). Докато петте сезона бяха припомнени с 3D мапинг върху фасадата на НДК, вътре бурни аплодисменти и овации белязаха хепиенда на поредицата. Доброто възтържествува - агентът под прикритие Ерол Метин изпълни своята мисия, а мафиотът Иво Андонов беше елиминиран. Продуцентът и сценарист на сериала Димитър Митовски беше повече от щастлив. "Най-вече, защото "Под прикритие" се оказа истински феномен за България, но и за Европа. Надявам се доброто винаги да побеждава".

"Под прикритие" държи един безспорен рекорд - най-продаваният роден сериал в света. "Българската продукция вече се разпространява в 186 територии. Преговаряме с американска компания за продажба правата на формата - похвали се програмният директор на БНТ Севда Шишманова и допълни. - Много е важно да завършиш проекта, когато зрителите са все още страшно влюбени в героите и искат още от историята. Всъщност, тогава един проект остава завинаги в техните сърца. Ние, като професионален екип, направихме точно това - свършваме го там, където залогът е по-голям от живота."

Продуцентите най-вероятно замислят продължение на касовата продукция, но под друга форма, издаде Александър Сано в предаването "Денят с Георги Любенов". "Когато публиката обича актьорите е хубаво да се впрегнат усилия и да се направи нещо ново. Да дъвчем една баница години наред, няма смисъл", коментира Сано. Вариант за продължение е същите герои да се съберат в нова продукция, предложи и първото ченге под прикритие Ивайло Захариев.

Петият сезон е най-гледаният досега. "Той има най-висок интерес и от страна на спонсори и рекламодатели, което означава, че възвръщаемостта е над половин милион", коментира Севда Шишманова пред Димитър Цонев. Тя издаде, че БНТ подготвя разнообразна палитра от серийни продукции. Димитър Митовски и екипът му пък работят по нова комедия по Алек Попов, с когото направиха хитовия "Мисия Лондон".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай