Племенница на Тръмп разтърси Америка

Мери Тръмп пусна мемоари с тайните на семейството

Племенница на Тръмп разтърси Америка | StandartNews.com

Мери Тръмп, племенницата на Доналд Тръмп, разтърси Америка с мемоарите си, в които главен герой е нейният чичо президент.  Говори се, че самият той е направил всичко възможно, за да блокира разпространението на „Твърде много и никога достатъчно: как семейството ми създаде най-опасния човек в света“, но книгата излезе в 600 000 тираж.  Авторката все пак е подписала декларация, че няма да споделя публично тайните във фамилията, коментират медии отвъд океана. Казусът е стигнал и до съда в щата Ню Йорк, но магистратите смятат, че издателството Simon and Schuster вече няма как да оттегли книгата.

Мери Тръмп не за първи път изправя роднините си на нокти. През 2018-а тя предоставяконфиденциални документи на The New York Times за участието на чичо си в бизнес схеми, а разследването носи наградата „Пулицър“ на авторите си.

Мери е дъщеря на Фреди Тръмп, по-големия брат на президента, който умира през 1981-а само на 42. Робърт, по-малкия брат в семейството, сега също се е опитвал да вразуми племенницата си, но напразно. Тя разказва за сложните отношения във фамилията – и най-вече за пагубното възпитание на баща им, Фред старши.

Мери е магистър по английска литература, а дисертацията й е по клинична психология. Според нея президентът страда от нарцисизъм, който е следствие от комплексите в детството, „насадени“ от Фред старши. Мери пише, че Тръмп баща е бил „високофункционален социопат без нормални човешки чувства“, който е искал да контролира всички и всичко. „Доналд цял живот се е опитвал да се докаже пред баща си, за да не бъде критикуван от него“, коментира Мери. Тя твърди още, че настоящият американски президент е бил приет в Пенсилванския университет, след като е платил на някого да издържи теста SAT вместо него, а после го е компенсирал за услугата. За нея особено пагубни за братята са „ценностите“, в които са възпитани  – култ към парите и привилегиите и стремеж към тотална неуязвимост. 

Фреди Тръмп – вместо да наследи бизнеса като първороден син, става пилот, а след това и алкохолик. Доналд пък дори не отива на сватбата на по-големия си брат. „А докато татко умираше сам в болницата, чичо ми беше на някаква кинопремиера“, споделя Мери Тръмп. Според нея президентът и досега се страхува от баща си, който умира от Алцхаймер. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай