Неделя,

Племенница на Тръмп разтърси Америка

От: Агенция Стандарт -
185
Племенница на Тръмп разтърси Америка
A
A
A

Мери Тръмп, племенницата на Доналд Тръмп, разтърси Америка с мемоарите си, в които главен герой е нейният чичо президент.  Говори се, че самият той е направил всичко възможно, за да блокира разпространението на „Твърде много и никога достатъчно: как семейството ми създаде най-опасния човек в света“, но книгата излезе в 600 000 тираж.  Авторката все пак е подписала декларация, че няма да споделя публично тайните във фамилията, коментират медии отвъд океана. Казусът е стигнал и до съда в щата Ню Йорк, но магистратите смятат, че издателството Simon and Schuster вече няма как да оттегли книгата.

Мери Тръмп не за първи път изправя роднините си на нокти. През 2018-а тя предоставяконфиденциални документи на The New York Times за участието на чичо си в бизнес схеми, а разследването носи наградата „Пулицър“ на авторите си.

Мери е дъщеря на Фреди Тръмп, по-големия брат на президента, който умира през 1981-а само на 42. Робърт, по-малкия брат в семейството, сега също се е опитвал да вразуми племенницата си, но напразно. Тя разказва за сложните отношения във фамилията – и най-вече за пагубното възпитание на баща им, Фред старши.

Мери е магистър по английска литература, а дисертацията й е по клинична психология. Според нея президентът страда от нарцисизъм, който е следствие от комплексите в детството, „насадени“ от Фред старши. Мери пише, че Тръмп баща е бил „високофункционален социопат без нормални човешки чувства“, който е искал да контролира всички и всичко. „Доналд цял живот се е опитвал да се докаже пред баща си, за да не бъде критикуван от него“, коментира Мери. Тя твърди още, че настоящият американски президент е бил приет в Пенсилванския университет, след като е платил на някого да издържи теста SAT вместо него, а после го е компенсирал за услугата. За нея особено пагубни за братята са „ценностите“, в които са възпитани  – култ към парите и привилегиите и стремеж към тотална неуязвимост. 

Фреди Тръмп – вместо да наследи бизнеса като първороден син, става пилот, а след това и алкохолик. Доналд пък дори не отива на сватбата на по-големия си брат. „А докато татко умираше сам в болницата, чичо ми беше на някаква кинопремиера“, споделя Мери Тръмп. Според нея президентът и досега се страхува от баща си, който умира от Алцхаймер. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички