„Пинокио” радва деца в театъра в Благоевград

„Пинокио” радва деца в театъра в Благоевград  | StandartNews.com

Постановката „Пинокио" ще бъде представена днес от 16.30 часа на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров" в Благоевград. Едно от най-прочутите произведения в историята на детската литература ще бъде представено пред малките и големи почитатели.

"Възможно ли е днес от едно парче дърво да стане истински човек?". И, ако е възможно, как точно става това, ще ни разкажат Огнян Спиров и Биляна Дилкова, които отново влизат в творчески тандем. След техния успех през месец декември с представлението „Коледна елха", те отново застават на режисьорското място с още по-трудната задача - „Пинокио". В главната роля на сцената излиза Петьо Горанов, който е студент от класа на Огнян Спиров. Много музика очаква зрителите, тя е дело на директора на Камерна опера – Благоевград Петър Радевски.

Хореограф на представлението е Александра Хонг, сценографията е на Георги Славков и Огнян Спиров. Сцената събира любимите на публиката Теодор Куков, Александър Митев, Божана Косева, Николай Бързаков, както и Мартина Апостолова, която е новото лице в трупата на благоевградски театър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай