Певици и актриси станаха фенки на БГ трилър

„Хранилка“ на Иван Комита влезе в библиотеките на Деси Бакърджиева, Маги Джанаварова, Веси Бонева

Певици и актриси станаха фенки на БГ трилър | StandartNews.com

Трилърът „Хранилка“, с който младият писател Иван Комита дебютира в жанра, вече е любима книга на актриси, певици, топ моделки и дами от медиите. Веси Бонева, Деси Бакърджиева, Илияна Лазарова, Маги Джанаварова, Ромина Андонова, Велина Узунова и други ценителки участват в литературната акция „Модерно е да се чете“, с която стартира кампанията „Разделяй и владей“. В нея Иван Комита подарява екземпляри от своята „Хранилка“, като във всеки от тях има комплект с уникален разделител – специално изработена ламинирана банкнота от 1 долар. Авторът радва последователите в социалните мрежи още с автограф и персонално послание, а всичко се случва в профилите на „Модерно е да се чете“  във Фейсбук и Инстаграм. Романът „Хранилка“ доби широка популярност, а сега от „Книгомания“ вече подготвят втори тираж.

Инициативата „Модерно е да се чете“, чийто създател е самият Иван Комита, e в подкрепа на българските писатели и издателства. Екипът раздаде десетки книги на своите последователи, като същевременно организира и лайфове в Инстаграм с водещ Ива Атанасова. В живите предавания се включиха авторите Силвия Крумова, Яница Радева, Светлозар Желев, Гергана Лаптева, Татяна Гишина, Рене Карабаш, Десислава Авджиева, Иван Комита, Камелия Кучер, Мира Добрева, Мартин Колев и Христо Мутафчиев.

„Няма нищо по-вълнуващо да си отбележиш страницата с истинска банкнота, докато четеш роман, чийто сюжет е пряко обвързан с парите. А защо използвах цитата на Гай Юлий Цезар ли? Защото четящият човек е всемогъщ. Първо се научва да владее себе си – собствения си ум и слово, а след това би могъл да завладее и света, разбира се, ако след прочита на „Хранилка“ не се е отказал от властта“, споделя Иван Комита за кампанията с провокативно име „Разделяй и владей“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай