Събота,

Петте най-търсени книги на десетилетието

От: Стандарт -
Петте най-търсени книги на десетилетието
A
A
A

Сред най-търсените книги, издадени през последните десет години, са „Малкият принц“, „451 градуса по Фаренхайт”, „1984” и „Спасителят в ръжта“. Те могат да бъдат определени като класическите, издадени на хартия, книги на десетилетието.

„Тези заглавия остават най-популярни сред читателите както по целия свят, така и в Русия”, съобщава Олег Новиков, директор на едно от големите руски издателства „Exmo-AST”, цитиран от РИА Новости.

Според рейтинга на издателя сред основните 5 издадени на хартия книги трябва да се добави и още една книга на Рей Бредбъри – „Вино от глухарчета”.

„Тези пет заглавия се търсят и купуват издадени на хартия от хората от всякакви националности и възрасти и имат много високи тиражи и продажби”, допълва Екатерина Кожанова, директор на отдела за стратегически комуникации на издателството.

"Рей Бредбъри сериозно се е опасявал, че след време печатаните на хартия книги ще загубят своята стойност и ще престанат да бъдат обекти с културна стойност. За щастие днес те все още са търсени от читателите, ценящи литературата като цяло“, коментира Новиков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички