Овации за Народния във Варна

 „Neoдачници“, „Мнимият болен“, „Приятна жена в лоша компания“ и „Любовникът“ са хитовете за морската столица

Овации за Народния във Варна | StandartNews.com

Четири от най-хитовите си заглавия ще представи в два поредни дни във Варна Народният театър „Иван Вазов“.  Във Фестивалния и конгресен център в морската столица звездите ще обират овации с  „Neoдачници“, „Мнимият болен“, „Приятна жена в лоша компания“ и „Любовникът“.

На 22 януари от 19 часа на сцената в зала 1 ще излязат Юлиан Вергов, Николай Урумов, Радена Вълканова, Христо Петков, Иван Юруков, Владо Карамазов, Теодора Духовникова, Дарин и Деян Ангелови, Александра Василева, Стефания Колева и Рашко Младенов в „Neoдачници“ на Иван Пантелеев по Максим Горки. Същата вечер в зала „Европа“ от 19 и 30 за първи път край брега ще бъде показан премиерният спектакъл „Приятна жена в лоша компания“ от Андре Русен с режисьор Юрий Дачев. В шеметната френска комедия се вихрят Емануела Шкодрева, Кръстю Лафазанов, Павел Иванов и Васил Драганов. „Мнимият болен“ от  Молиер с Георги Мамалев като Арган ще разсмее публиката на 23 януари в зала 1. С него в интригите и бравурните ситуации в постановката на Владлен Александров участват Албена Колева, Михаил Петров, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев, Павел Иванов, Ева Тепавичарова, София Бобчева, Владислава Николова и Валентин Балабанов.

Отново на 23 януари, но от 19, 30 часа в зала „ЕВропа“, Деян Донков и Радина Кърджилова ще направят страхотен дует в „Любовникът“ на Харолд Пинтър. Той получи номинация за „Аскеер“ 2019 за режисьорския си дебют в Народния, а тя взе награда за ролята на Сара.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай