Отиде си любимата внучка на Златю Бояджиев

Цена Бояджиева почина след кратка битка с фатална диагноза

Отиде си любимата внучка на Златю Бояджиев | StandartNews.com

Иван Яхнаджиев с картина на Златю, Цена и професор Огнян Герджиков  

Цена, любимата внучка на великия художник Златю Бояджиев, почина след кратка битка с коварна диагноза, която няма нищо общо с коронавируса. 

 „С много болка съобщаваме, че на 2 ноември внезапно ни напусна Цена Бояджиева. Най-цветният човек в екипа на Софийската филхармония, тя се грижеше за галерия „България“ с усърдие и всеотдайност. Нейната доброта и оптимизъм ни караха да се усмихваме и в най-трудните моменти. Никога няма да я забравим! Почивай в мир!“, съобщиха тъжната новина от екипа на Софийска филхармония.

Цена Бояджиева бе създател, галерист и куратор на едно от най-посещаваните арт пространства в София – галерия „България“ - в едноименния концертен комплекс, където музицира първият ни оркестър, Софийската филхармония. Благодарение на нея и изумителната й енергия там гостуваха изявени артисти от всички генерации. 

Цена Бояджиева е трето поколение от прочутата пловдивска фамилия. Баща й е Георги Бояджиев-Бояджана, един от голямата шесторка под тепетата - заедно с Георги Божилов-Слона, Димитър Киров-Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов.

Поклонението ще се състои на 6 ноември от 14.30 часа в столичния храм „Света София“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай