Вторник,

Отиде си един от последните крале на модата

От: Агенция Стандарт -
482
Отиде си един от последните крале на модата
A
A
A

Нино Черути, едно от най-известните имена в италианската мода, си отиде на 91-годишна възраст.

Той е починал в болницата Верчели в северозападния регион на Пиемонт, където е бил приет за операция на тазобедрената става, съобщи италианският всекидневник Corriere della Sera, цитиран от БГНЕС.

Черути беше един от водещите дизайнери на мъжка мода през 20-ти век. Роден в Биела, той наследява семейния бизнес на много млада възраст. Започва да управлява модната марка през 1950 г., когато е само на 20 години.

Черути става известен, след като през 1957 г. представя първата си мъжка модна линия Hitman. През 1967 г. в Париж е открит първия бутик Cerruti 1881. В продължение на десетилетия от кариерата си той лансира млади дизайнери сред които е бил и Джорджо Армани. 

„Много съм тъжен да науча за смъртта на Нино Черути. Въпреки че с годините контактите ни избледняха, винаги съм го смятал за един от хората, които са имали истинско и положително влияние върху живота ми", заяви Армани, научавайки за кончината на своя някогашен ментор. "От него научих не само за вкуса към облеклото, но и важността на цялостната визия. Като стилист и като предприемач. Синьор Нино имаше остър поглед, истинско любопитство, способността да се осмелява. Неговият нежен начин да бъде авторитетен и дори авторитарен ще липсва", допълни Джорджо Армани.

В родният град на Черути Биела е обявен траур.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com