Неделя,

Орлин разкри историята на "Светът е за двама"

От: Агенция Стандарт -
2572
Орлин разкри историята на "Светът е за двама"
A
A
A

Песните "Светът е за двама" и "Вървят ли двама" са написани за филма "Козият рог". Авторите на лентата обаче избират "Вървят ли двама" и другата песен остава незаписана.

Така композиторът Мария Нейкова и поетът Димитър Тошев започват да търсят изпълнител. Мария вече е изпяла "Вървят ли двама" и иска да даде песента на друг. Поканата към Орлин Горанов идва от аранжьора на мелодията Панайот Славчев.

"Доста хора са се опитвали да я направят, но съдбата си знае работата и песента стигна до мен. Влязохме в Първо студио на БНР и за 55 минути записът беше готов", споделя Горанов в ефира на bTV.

"Не очаквах, че ще стане такъв хит, но песента се изля на един дъх и явно хората усетиха енергията. Ние сме социални животни, обичаме да живеем заедно. Светът е най-малко за двама. На всеки концерт публиката иска да я изпея и често танцуват на нея", разказва певецът.

Според него няма рецепта за шлагер. Странно му е, че дори и на сватби го карат да я пее, защото в текста се казва "даже мен да ме няма".

"Любовта е над всичко. Ако имаш човек до теб, когото сърцето ти е избрало, имаш всичко. Животът има смисъл", обобщава Горанов.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com