Нова награда за Геро

Нова награда за Геро | StandartNews.com

София. Герасим Георгиев-Геро получи още една награда за своя Бай Ганьо в "Господин Балкански" на Младежкия театър. Господарят на ефира вече се кичи и с приза на осмия комедиен фестивал в Габрово. За най-смешен спектакъл беше обявен "Жени се, синко, жени си" на трупа от Коми.

За седмица градът на хумора събра постановки от София, Пловдив, Бургас и Русия и вля нов адреналин, поднасяйки различните лица на иронията и сарказма от родните сцени. Комедии на ситуациите и на катаклизмите на националния характер, забавни скечове и музикални фарсове се редуваха пред благосклонната публика.

Именно тя излъчи и победителите в надпреварата. Както винаги габровци проявиха своето изключително чувство за хумор и с букет от тръни за пореден път завоювали сърцата на зрителите, от столицата на смеха си тръгнаха Васил Михайлов, Мария Сапунджиева, Павел Попандов, Веселин Цанев, Стефан Мавродиев, Николай Урумов, Аглика Бояджиева и по-младите им и талантливи колеги от Армията, Младежкия, Бургас, Пловдив. Ружа Николова и Илия Костадинов, доайени сред домакините, пожелаха нови срещи през 2015-та.

Журито беше в състав Ажелина Рошка (Молдова), Нина Мазур (Германия) и Богдана Костуркова (България).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай