Незрящ автор представи книгата си пред публика в пълен мрак

Иван Янев избра хотел Marinela Sofia за презентация третата си книга “Втората дупка на шинела”

Незрящ автор представи книгата си пред публика в пълен мрак | StandartNews.com
  • На 13.06 авторът Иван Янев отново избра зала “Витоша” на хотел Marinela Sofia, за да презентира третата си книга “Втората дупка на шинела”.

Представянето на сборника от разкази се случи в абсолютен мрак - за целта в събитието се включиха професионалисти, които се погрижиха да приучат гостите да свикнат с тъмнината, а след това да се адаптират бързо към светлината. Фасилитаторите са преминали специализирано обучение за събития на тъмно от обучител, изпратен от "Диалог на тъмно", Германия.

Иван Янев бе подбрал разказа “Последна спирка", в изпълнение на актьора Здравко Димитров. След неговия край, тенорът Марчо Апостолов представи музикално изпълнение и думата бе дадена на автора. Той развълнувано благодари на своите гости и даде думата на PR директорът Ангелина Ангелова. Тя сподели, че с Иван вече ги свързва дългогодишна дружба и редица успешни начинания, като припомни успешно проведеното Световно първенство за шахмат за незрящи през 2018-та година, проведено на територията на хотел Marinela Sofia.

Пред публиката коректорът на сборника Ваня Димитрова прочете на брайл и поздравително писмо от Президента на република България Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай