Вторник,

Наши и македонски художници редят картини в Делчево и Симитли

От: Failed to load user -
Наши и македонски художници редят картини в Делчево и Симитли
A
A
A

Красотата на Симитли и македонската община Делчево ще оживее върху платната художници от България и западната ни съседка. Пленер стартира на 3 септември в македонския град и ще завърши с обща изложба на празника на град Симитли - на 8 септември в изложбената зала.

Сред творците са големите български художници доц. Пенчо Добрев, Валентин Асенов, Мариана Маринова, проф. Георги Драчев и Румен Дешев, както и младите македонски майстори на четката Ива Йосифова, Александър Таневски, Гоце Илиевски, Александър Белогаски.

"Нашата идея е да осигурим условия за взаимен обмен, културно сътрудничество, развитие, съживяване и съхраняване на културни и фолклорни теми в творбите на едни от най-добрите художници от България и Македония", сподели Снежана Стоименова, зам.-председател на Сдружение "Хора и традиции".

То организира събитието по проект. Ще се проведат работни срещи и обмяна на идеи за развитието на изкуството и неговите възможности за развитие на културния туризъм, обмен на добри практики в сферата на културния туризъм и създаване на информационна мрежа за промоция на региона като атрактивна дестинация. Реално ще се осъществи културно сътрудничество. Целта е съхранение на специфични гранични ценности и традиции.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички