Наградиха импровизирания сценарий на "Борат 2"

Саша Барън Коен и останалите осем съсценаристи на филма приеха наградата с включване в Zoom

Наградиха импровизирания сценарий на "Борат 2" | StandartNews.com

Сценарият на "Борат 2" на Саша Барън Коен е частично импровизиран и създаден от деветима души, но независимо от това бе отличен с една от водещите награди на американската Гилдия на сценаристите - за най-добър адаптиран сценарий, съобщи Асошиейтед прес.

На виртуалната, предварително записана 73-а церемония за годишните отличия на гилдията, големите победители бяха две от изненадващите продукции-фаворити в наградния сезон.

Призът за най-добър оригинален сценарий получи феминисткият трилър "Момиче с потенциал" на сценаристката и режисьорка Емералд Фенъл.

Продукцията, номинирана за пет награди "Оскар", включително и за най-добър филм, триумфира над "Процесът срещу Чикаго 7" на Арън Соркин, "Без звуци в живота", "Юда и черният месия" и "Палм Спрингс".

Заради правилата на американската Гилдия на сценаристите някои от номинираните за най-добър филм тази година не попаднаха в номинациите за награди - "Манк", "Земя на номади", "Минари", "Бащата".

Саша Барън Коен и останалите осем съсценаристи на "Борат 2" приеха наградата с включване в Zoom.

"Благодаря за тази невероятна награда, макар да не мога да се отърва от мисълта, че я печелим, защото 60 на сто от членовете на гилдията работиха по филма", каза Барън Коен.

"Много е трудно да се напише сценарий за такъв филм, отчасти и защото в него играят реални личности, чието поведение е напълно непредсказуемо. Всъщност, ако оставим настрана Руди Джулиани, постигнахме всичко, което очаквахме".

Наградата за най-добър документален сценарий бе присъдена за документалния филм за Джамал Хашоги "Дисидентът" на Марк Монро и на режисьора и сценарист Браян Фогъл. Стрийминг платформите се колебаеха да го приемат и затова филмът пропусна номинация за "Оскар", твърди Фогъл.

"Тед Ласо" бе отличен за сценария в категорията за комедийни сериали. Призът за сценарий на драматичен сериал отиде при "Короната".

Водещ на шоуто, излъчвано само за поканени, беше Кал Пен от дневната на дома си. В началото той носеше смокинг, а в края на церемонията вече беше по пижама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай