На кого дължи кариерата си Ръсел Кроу

Австралиецът пробива с ролята си в "Бърз или мъртъв"

На кого дължи кариерата си Ръсел Кроу | StandartNews.com

Ръсел Кроу дължал кариерата си на Шарън Стоун, която го открила за големите холивудски продукции, пише Контактмюзик, предаде БТА. По думите на любимеца от "Гладиатор", той щял да си остане второразреден актьор, ако Стоун не си го била избрала за филма "Бърз или мъртъв". В него екранната прима се изявява и като продуцент, и като актриса.

Шарън била гледала филм с него и си го харесала като любовна закачка в ролята на Корт. Но останалите продуценти мъже не искали и да чуят за неизвестния австралиец. Тогава Стоун тропнала с крак и им казала: "Аз ще определя кой ще бъде актьорът, към който ще имам любовна тръпка във филма, не вие!". Холивудската икона била твърда в намеренията си и така наложила Кроу в кастинга.

Впоследствие австралиецът спечели "Оскар" за ролята си в "Гладиатор". Но той скромно отсича: "Истинската звезда на лентата бе режисьорът Ридли Скот. Не знам защо вниманието се фокусира върху мен, но това беше един режисьорски епос, който никой друг не можеше да заснеме така, както го направи Ридли!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай