На 1 ноември Народният театър представя „Антихрист. Глави VIII, X, XI“ по Емилиян Станев

За Деня на народните будители

На 1 ноември Народният театър представя  „Антихрист. Глави VIII, X, XI“ по Емилиян Станев | StandartNews.com

На 1 ноември (сряда), когато честваме Деня на народните будители, в Народен театър „Иван Вазов“ ще се състои втората премиера за настоящия театрален сезон – спектакълът „Антихрист. Глави VIII, X, XI“, по емблематичния роман на Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров, съобщиха от Народния театър "Иван Вазов".

На сцената публиката ще види актьорите Владимир Карамазов, Надя Керанова и Александър Кънев, които ще докажат, както пише и в самия роман, че „Човек не е нито ангел, нито животно и за нещастие в стремежа си да постъпва като ангел, той се държи като животно“.

Именно човекът стои във фокуса на постановката – как се трансформира неговата природа и какво се разрушава в нея през житейските изпитания.

Драматург на „Антихрист. Глави VIII, X, XI“ е Майя Праматарова, сценографията и костюмите са дело на Никола Тороманов, музиката е създадена от Милен Кукошаров, а видеографията – от Теодор Киряков.

Спектакълът е четвъртата премиера от Програма „Театър +“ след „Частици жена“ от Ката Вебер на режисьора Крис Шарков, „Хоро“ по едноименния роман на Антон Страшимиров с режисьор Василена Радева и спектакъла на Катя Петрова „Разходка с Гогол“ по текстовете на известния руски писател.

Местата за двете премиерни дати – 1 и 2 ноември, вече са изчерпани, но зрителите могат да закупят билети за някое от следващите представления: 10 и 24 ноември, както и 3, 19 и 30 декември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай